Apple

Η Google εργάζεται σε πρόγραμμα περιήγησης για iOS που θα παραβίαζε τους κανόνες του App Store

Οι προγραμματιστές Chromium της Google εργάζονται σε ένα πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού για iOS που θα παραβίαζε τους περιορισμούς της μηχανής του προγράμματος περιήγησης της Apple, αναφέρει το The Register.

Το πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο επιδιώκεται ενεργά από προγραμματιστές, χρησιμοποιεί τη μηχανή Blink της Google. Ωστόσο, εάν η Google προσπαθούσε να το κυκλοφορήσει στο App Store, δεν θα περνούσε τη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών της Apple.

Οι κανόνες του App Store της Apple υπαγορεύουν ότι οι εφαρμογές προγράμματος περιήγησης σε iOS και iPadOS πρέπει να χρησιμοποιούν τη δική τους μηχανή προγράμματος περιήγησης WebKit. Αυτό σημαίνει ότι ενώ τα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome και το Microsoft Edge είναι κατασκευασμένα με Chromium σε macOS και Windows, οι αντίστοιχοι iOS αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το WebKit της Apple, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται παρόμοια με το Safari.

Βάσει των ορατών δεσμεύσεων κώδικα, η εφαρμογή φέρεται να μοιάζει με την έναρξη μιας εναλλακτικής έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εξακολουθεί να λείπει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά σε αυτό το αρχικό στάδιο. Η Google ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή είναι απλώς «ένα πειραματικό πρωτότυπο […] με στόχο την κατανόηση ορισμένων πτυχών της απόδοσης στο iOS» και «δεν θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες και θα συνεχίσουμε να συμμορφωνόμαστε με τις πολιτικές της Apple».

Ακόμα κι έτσι, το πειραματικό έργο του προγράμματος περιήγησης iOS της Google θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η εταιρεία αναμένει αλλαγές στους κανόνες της πλατφόρμας της Apple που θα της επιτρέψουν να κυκλοφορήσει ένα πραγματικά εγχώριο πρόγραμμα περιήγησης. Ο περιορισμός της μηχανής προγράμματος περιήγησης της Apple αποτελεί αντικείμενο αυξανόμενου αντιμονοπωλιακού ελέγχου, πιο πρόσφατα από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία συνέστησε την ψήφιση νέας νομοθεσίας για την απαγόρευση εταιρειών “gatekeeper” όπως η Apple από την απαγόρευση εναλλακτικών μηχανών περιήγησης στην πλατφόρμα της.

Πρέπει η Apple να συνεχίσει να απαγορεύει τις αντίπαλες μηχανές περιήγησης στο iOS;
Παρόμοιες συστάσεις έχουν γίνει από αντιμονοπωλιακές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ψηφιακές Αγορές αναμένεται να υποχρεώσει την Apple να επιτρέψει τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων και να πάρει τους περιορισμούς της μηχανής του προγράμματος περιήγησης το επόμενο έτος. Τουλάχιστον, το ενεργό έργο σημαίνει ότι η Google θα έχει ένα σημαντικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός προγράμματος περιήγησης που βασίζεται σε Blink για iOS, εάν μπορεί να διανεμηθεί στο μέλλον.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα