Apple

Τον άλλον μήνα το Tap-to-Pay | Η ευρώπη θα το εγκρίνει η Apple το ανοίγει σε τράπεζες και παρόχους πληρωμών

Ως μέρος των αλλαγών που εισήχθησαν στην Ευρώπη στο iOS 17.4, η Apple παρείχε σε εφαρμογές πληρωμών τρίτων και σε τράπεζες άμεση πρόσβαση στο τσιπ NFC, επιτρέποντας επιλογές πληρωμής με χρήση πατήματος σε πληρωμή εκτός της Apple. Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να εγκρίνει το σχέδιο της Apple να ανοίξει τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων “το συντομότερο τον επόμενο μήνα”.

Με την πρόσβαση NFC, οι τράπεζες και οι εφαρμογές πληρωμών τρίτων μπορούν να προσφέρουν ανέπαφες πληρωμές απευθείας στο iPhone χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Wallet ή το Apple Pay. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και επιτρέπει στους χρήστες της ΕΕ να ορίσουν μια προεπιλεγμένη εφαρμογή πορτοφολιού εκτός της Apple και έναν προεπιλεγμένο πάροχο ανέπαφων πληρωμών που ενεργοποιείται στα τερματικά tap-to-pay ή όταν πατηθεί δύο φορές το πλευρικό κουμπί του iPhone.

Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) είναι η μόνη περιοχή όπου η Apple άνοιξε την πρόσβαση στο NFC και οι προγραμματιστές σε άλλες χώρες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο τσιπ NFC του iPhone για λόγους tap-to-pay. Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές με δυνατότητα NFC από τις τράπεζές τους και άλλους παρόχους πληρωμών χωρίς καμία ανάμειξη από την Apple.

Η Apple έχει από καιρό περιορίσει το τσιπ NFC στο iPhone και σε άλλες συσκευές Apple σε πληρωμές με Apple Pay, γεγονός που εμπόδισε τις τράπεζες και άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες να παρέχουν στους πελάτες τους λύσεις απευθείας ανέπαφων πληρωμών στο iPhone.

Η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδια να ανοίξει την τεχνολογία πληρωμών NFC σε τρίτους προγραμματιστές στην Ευρώπη τον Ιανουάριο και η Apple έκανε την αλλαγή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιμονοπωλιακές χρεώσεις που αντιμετώπιζε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC). Η EC κατηγόρησε την Apple ότι περιορίζει τον ανταγωνισμό εμποδίζοντας τα ανταγωνιστικά πορτοφόλια κινητών να έχουν πρόσβαση στο τσιπ NFC και η απόφαση της Apple να το ανοίξει θα αποτρέψει πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα