Tech

Η Meta επεκτείνει το λειτουργικό σύστημα VR σε τρίτους κατασκευαστές υλικού

Η μητρική εταιρεία Meta του Facebook ανακοίνωσε σήμερα την επερχόμενη επέκταση του Meta Horizon OS, ενός λειτουργικού συστήματος εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που θα είναι διαθέσιμο σε τρίτους κατασκευαστές υλικού που θέλουν να σχεδιάσουν τα δικά τους Headset.

Αυτή τη στιγμή, η Meta πωλεί τη σειρά ακουστικών Quest, αλλά θέλει να παρέχει το λογισμικό για προϊόντα VR και AR τρίτων στο μέλλον, όπως η Microsoft προσφέρει τα Windows για κάθε είδους PC τρίτων.

Το Meta Horizon OS είναι το λειτουργικό σύστημα μικτής πραγματικότητας που δημιούργησε η Meta για τα δικά της ακουστικά Quest και διαθέτει υποστήριξη για παρακολούθηση ματιών, προσώπου, χεριών και σώματος μαζί με passhrough, spatial anchors, κατανόηση σκηνής και άλλα χαρακτηριστικά. Υπάρχει ένα “social layer” που θα επιτρέπει στις ταυτότητες, τα avatars και τους φίλους των χρηστών να μετακινούνται μεταξύ εικονικών χώρων σε διαφορετικές συσκευές.

Σύμφωνα με τη Meta, πολλές εταιρείες εργάζονται πάνω σε συσκευές που θα χρησιμοποιούν το Meta Horizon OS. Η ASUS ROG αναπτύσσει ένα headset παιχνιδιών επιδόσεων και η Lenovo εργάζεται σε συσκευές μικτής πραγματικότητας για παραγωγικότητα, μάθηση και ψυχαγωγία. Η Meta αναφέρει ότι δημιουργεί επίσης μια έκδοση περιορισμένης έκδοσης του Meta Quest σε συνεργασία με το Xbox.

Με την επέκταση του Meta Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές υλικού, η Meta διευκολύνει κάθε προγραμματιστή να στείλει λογισμικό VR στην πλατφόρμα, καταργώντας τα εμπόδια μεταξύ του Horizon Store και του App Lab.

Δημιουργώντας ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους κατασκευαστές υλικού, η Meta εισέρχεται στο αναπτυσσόμενο οικοσύστημα AR/VR και δημιουργεί ευκαιρίες για να ξεπεράσει την Apple στην ανάπτυξη της μικτής πραγματικότητας. Η Apple λάνσαρε το σετ κεφαλής Vision Pro νωρίτερα φέτος, αλλά το λογισμικό είναι ελλιπές δεδομένης της υψηλής τιμής και της περιορισμένης διανομής της συσκευής.

Σύμφωνα με μια αναφορά, το ενδιαφέρον για το Vision Pro έχει ήδη μειωθεί στα σημεία λιανικής πώλησης της Apple με λιγότερους ανθρώπους να ζητούν demo.

 

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

News Tech

Τα βίντεο «Reels» εμπνευσμένα από το TikTok έρχονται στο Facebook

  • 11 Οκτωβρίου, 2021
Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι φέρνει το Reels, τα βίντεο μικρής μορφής που ήταν προηγουμένως διαθέσιμα μόνο στην πλατφόρμα Instagram,
Apple Tech

Οι συνδρομητές του Apple Music μπορούν να χρησιμοποιούν και Windows 11

  • 21 Οκτωβρίου, 2021
Οι συνδρομητές του Apple Music που χρησιμοποιούν Windows 11 και δεν τους αρέσει να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω του