Apple News

Μόντεμ 5G σχεδιασμένο από την Apple, φημολογείται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στα iPhone του 2023

Η Apple θα κάνει το ντεμπούτο της για το φημολογούμενο προσαρμοσμένο μόντεμ 5G στα μοντέλα iPhone του 2023 και το στοιχείο δεν θα ενσωματωθεί στο τσιπ της σειράς Α της συσκευής, αναφέρει το DigiTimes.

Στην αναφορά paywalled που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα, πηγές που μίλησαν στο DigiTimes ανέφεραν ότι το 2022 θα είναι η τελευταία χρονιά που η Qualcomm θα προμηθεύει όλα τα μόντεμ σε μοντέλα iPhone. Στη συνέχεια, τα iPhones αναμένεται να αρχίσουν να διαθέτουν τσιπ μόντεμ βασικής ζώνης 5G σχεδιασμένα από την ίδια την Apple.

Το μόντεμ 5G που έχει αναπτύξει η Apple για τα μοντέλα iPhone του 2023 λέγεται ότι είναι ξεχωριστό από το τσιπ της σειράς Α, που ονομάζεται προσωρινά «A17». Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές συσκευές Android που θέλουν να διαθέτουν προσαρμοσμένα μόντεμ, τα οποία φέρεται να σκοπεύουν να ενσωματώσουν τόσο τον κυψελοειδές επεξεργαστή (CP) όσο και τον επεξεργαστή εφαρμογών (AP) απευθείας στο System on Chip (SoC) της συσκευής.

Η TSMC, η ταϊβανέζικη εταιρεία που προμηθεύει επί του παρόντος όλα τα προσαρμοσμένα SoC πυριτίου της Apple, πιστεύεται ότι ετοιμάζεται να προμηθεύσει την Apple με το ειδικά σχεδιασμένο μόντεμ βασικής ζώνης 5G.

Στην ημέρα των επενδυτών της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Qualcomm είπε ότι αναμένει να προμηθεύσει μόλις το 20 τοις εκατό των τσιπ μόντεμ της Apple το 2023, υποδηλώνοντας ότι η Apple θα προμηθεύει μόνη της έως και το 80 τοις εκατό των τσιπ μόντεμ 5G που απαιτούνται για τα iPhone από το 2023.

Δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι το υπόλοιπο 20 τοις εκατό που θα παρέχεται από την Qualcomm θα είναι σε παλαιότερες ή αρχικές συσκευές της σειράς iPhone 2023. Από την άλλη πλευρά, το υπόλοιπο 20 τοις εκατό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει συσκευές κατασκευασμένες για περιοχές όπου δεν υποστηρίζεται το μόντεμ 5G της Apple.

Η Apple πιστεύεται ότι ξεκίνησε τις εργασίες για τα δικά της τσιπ μόντεμ, με στόχο να απομακρυνθεί από την Qualcomm, εξαγοράζοντας την επιχείρηση τσιπ μόντεμ της Intel το 2019.

Η έκθεση συνάδει με προηγούμενες φήμες που έλεγαν ότι το τσιπ μόντεμ της Apple θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το 2023.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα