Apple iOS iPad

Η Apple ερευνά σχέδια για iPhone και Apple Watch από γυαλί

Η Apple έχει προωθήσει την έρευνά της σε συσκευές με γυάλινα περιβλήματα, δείχνει μια νέα καταχώριση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από την Patently Apple, φέρει τον τίτλο “Ηλεκτρονική συσκευή με γυάλινο περίβλημα” και χορηγήθηκε στην Apple από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών στις 18 του μήνα. Η έρευνα επικεντρώνεται σε ηλεκτρονικές συσκευές με γυάλινα περιβλήματα έξι όψεων και γυάλινα περιβλήματα που εκτείνονται σε όλη τη διαδρομή γύρω από μια συσκευή.

Για συσκευές όπως το iPhone, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι οθόνες αφής περικλείονται “εντός του εσωτερικού όγκου και τοποθετούνται δίπλα σε τουλάχιστον ένα τμήμα καθεμίας από τις έξι πλευρές του γυάλινου περιβλήματος έξι όψεων”. Αυτές οι οθόνες είναι ευέλικτες για να προσαρμόζονται στις εσωτερικές καμπύλες του περιβλήματος και μπορούν να παρέχουν πρόσθετες περιοχές εισόδου αφής.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εξηγεί πώς το γυαλί μπορεί να είναι κυρτό, κωνικό και επικαλυπτόμενο για να δημιουργηθεί ένα γυάλινο περίβλημα, το οποίο διαθέτει καταλύματα για εξαρτήματα όπως ηχεία και μικρόφωνα. Η Apple προτείνει επίσης ότι ορισμένες από τις γυάλινες επιφάνειες μπορεί να έχουν διαφορετική υφή για να τις διαφοροποιούν από τις κοντινές περιοχές εισόδου.

Η Apple περιέγραψε διάφορες εφαρμογές που επιτρέπουν την πρόσβαση στα εσωτερικά της συσκευής, πιθανώς για κατασκευή και επισκευές, όπως η αφαίρεση ενός παραθύρου ή αυτό που η Apple αποκαλεί τμήμα “καπάκι”. Αυτό θα επέτρεπε στα εσωτερικά εξαρτήματα να ολισθαίνουν προς τα έξω με τρόπο παρόμοιο με το τηλεχειριστήριο Siri του τελευταίου Apple TV.

Η αρχειοθέτηση δείχνει επίσης πώς το λογισμικό της συσκευής θα μπορούσε να ενσωματωθεί με μια σχεδίαση από γυαλί ώστε να προσαρμόζεται δυναμικά με βάση τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης προσανατολίζει τη συσκευή, όπως πρόσθετες πληροφορίες που εμφανίζονται στα εξωτερικά άκρα και στοιχεία διεπαφής χρήστη που κινούνται στην επιφάνεια με την αλληλεπίδραση.

Πέρα από το iPhone, το οποίο φαίνεται να είναι ο κύριος στόχος της πατέντας, η κατάθεση δείχνει επίσης πώς άλλες συσκευές, όπως το Apple Watch, ένα κυλινδρικό Mac Pro και ένας πύργος Mac Pro, θα μπορούσαν να διαθέτουν γυάλινα περιβλήματα και να χρησιμοποιούν το εσωτερικό τους επιφάνειες.

Οι συσκευές με γυάλινα περιβλήματα έχουν εξιδανικευτεί εδώ και καιρό από ορισμένους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην σχεδιαστή της Apple, Sir Jony Ive, ως το φυσικό συμπέρασμα του σχεδιασμού της Apple. Οι καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple δεν καταδεικνύουν τα άμεσα σχέδια της εταιρείας, αλλά δείχνουν μερικούς από τους συγκεκριμένους τομείς έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

Το Apple Watch Series 7 διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο, παχύτερο μπροστινό κρύσταλλο. Σε συνδυασμό με μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης, η διαθλαστική καμπύλη άκρη του γυαλιού του Apple Watch δίνει την εντύπωση ότι η οθόνη σχεδόν συναντά το περίβλημα, κάτι που μπορεί να είναι μια μικρή επανάληψη για την επίτευξη του είδους σχεδίασης που οραματίζεται αυτό το αρχείο.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα