Apple iPad News

Η Apple προσκαλεί ορισμένους προγραμματιστές να δοκιμάσουν το Swift Playgrounds 4 πριν από την κυκλοφορία

Η Apple εργάζεται σε μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Swift Playgrounds, η οποία είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο σχεδιασμένο να διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες πώς να χρησιμοποιούν τη γλώσσα προγραμματισμού Swift που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016.

Η νέα έκδοση του Swift Playgrounds ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών του Ιουνίου και τώρα η Apple επιτρέπει σε ορισμένους προγραμματιστές να το δοκιμάσουν σε beta πριν από την κυκλοφορία.

Οι προγραμματιστές που έχουν προσκληθεί κλήθηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία μη αποκάλυψης για να αποκτήσουν πρόσβαση, αλλά ένας προγραμματιστής μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης και λεπτομέρειες με το 9to5Mac, δίνοντάς μας μια γρήγορη ματιά στην εφαρμογή.


Με το Swift Playgrounds 4, οι προγραμματιστές θα μπορούν να υποβάλλουν τα έργα τους που έχουν σχεδιαστεί με το λογισμικό απευθείας στο App Store, επιτρέποντας τη δημιουργία εφαρμογών στο iPad. Θα υπάρχει μια απλή, εύχρηστη διεπαφή για την υποβολή μιας εφαρμογής στο App Store‌ Connect χωρίς την ανάγκη Xcode σε Mac.

Η εφαρμογή θα επιτρέψει σε όσους μαθαίνουν κώδικα να κάνουν προεπισκόπηση και να βλέπουν τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο καθώς πληκτρολογούν, όπως περιγράφεται από το 9to5Mac:

Το Swift Playgrounds 4 επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κάνουν προεπισκόπηση και να βλέπουν τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο καθώς πληκτρολογούν. Η ζωντανή επεξεργασία λειτουργεί επίσης όταν ο προγραμματιστής μοιράζεται το έργο με κάποιον άλλο μέσω του iCloud Drive, έτσι ώστε πολλά άτομα να μπορούν να εργάζονται στο ίδιο έργο ταυτόχρονα. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να δοκιμάσουν την εφαρμογή σε πλήρη οθόνη, να εξερευνήσουν τα στοιχεία ελέγχου SwiftUI, να πραγματοποιήσουν αναζήτηση σε όλα τα αρχεία ενός έργου, να χρησιμοποιήσουν γρήγορες ενσωματωμένες προτάσεις κώδικα και να εναλλάσσονται εύκολα μεταξύ Swift Playgrounds και Xcode (ή αντίστροφα).

Υπάρχουν επίσης επιλογές γρήγορης πρόσβασης για τη ρύθμιση των παραμέτρων της εφαρμογής και τη δημιουργία μιας εφαρμογής με έτοιμα plugins. Οι δημιουργοί εφαρμογών μπορούν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσουν ένα έτοιμο εικονίδιο επιλέγοντας ένα χρώμα και ένα εικονίδιο ή ανεβάζοντας ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο που παίρνει αυτόματα μέγεθος.

Αυτήν τη στιγμή, ορισμένες από τις λειτουργίες του Swift Playgrounds 4 απαιτούν το iPadOS 15.2, επομένως υπάρχει πιθανότητα να δούμε το Swift Playgrounds 4 να κυκλοφορεί αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το iPadOS 15.2. Δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για το πότε μπορούμε να περιμένουμε το iPadOS 15.2, αλλά η Apple πιθανότατα θα το κάνει το ντεμπούτο του πριν από το τέλος του έτους.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα