Apple iOS iPhone News

Η Apple εξακολουθεί να μην έχει διορθώσει το πρόβλημα της Siri ότι οι λειτουργίες Nixed Call, Email και Voicemail που χρησιμοποιούνται από χρήστες με χαμηλή όραση και τυφλούς

Με την κυκλοφορία του iOS 15, η Apple άλλαξε τη λειτουργικότητα του Siri και αφαίρεσε λειτουργίες που βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό από χρήστες iPhone με χαμηλή όραση και τυφλούς. Οι εντολές Siri που παρέχουν λεπτομέρειες για τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα φωνητικά μηνύματα και την αποστολή email δεν λειτουργούν πλέον και η Apple δεν έχει ακόμη επιλύσει το πρόβλημα.

Πριν από την κυκλοφορία της ενημέρωσης, οι χρήστες χαμηλής όρασης μπορούσαν να ζητήσουν από τη Siri να αναπαράγει φωνητικά μηνύματα, να ελέγξει το ιστορικό κλήσεων, να ελέγξει τις πρόσφατες κλήσεις και άλλα, εντολές που δεν λειτουργούν πλέον.

Οι αφαιρέσεις δυνατοτήτων Siri έχουν επίσης τεκμηριωθεί στα φόρουμ AppleVis για τυφλούς και χρήστες με χαμηλή όραση των προϊόντων της Apple και τα παράπονα συνέχισαν να συσσωρεύονται στις Κοινότητες υποστήριξης της Apple. Ένας χρήστης εξηγεί το ζήτημα:

Η Siri «δεν μπορεί» να διαβάσει αναπάντητες κλήσεις ή να καλέσει την τελευταία αναπάντητη κλήση ξαφνικά. Χρησιμοποιώ αυτή τη λειτουργία καθημερινά λόγω προβλημάτων όρασης και από σήμερα το πρωί η siri απάντησε “δεν μπορώ να βοηθήσω με αυτό” όταν ζητάω αναπάντητες κλήσεις, κλήση τελευταίας αναπάντητης κλήσης κ.λ.π. Βασίζομαι πολύ σε αυτήν τη δυνατότητα και ξαφνικά η siri δεν μπορεί να το κάνει . παρακαλώ μπορεί κάποιος να βοηθήσει. καμία ρύθμιση δεν έχει αλλάξει και άλλα iPhone έχουν επίσης το ίδιο πρόβλημα.

Ζητώντας από τη Siri‌ να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις πρόσφατες τηλεφωνικές κλήσεις ή τα φωνητικά μηνύματα έχει ως αποτέλεσμα την ακόλουθη απάντηση: “Δεν μπορώ να βοηθήσω με αυτό, αλλά μπορείτε να μου ζητήσετε να ανοίξω την εφαρμογή Τηλέφωνο”. Η ερώτηση σχετικά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο οδηγεί σε παρόμοια απάντηση σχετικά με την αδυναμία της Siri να βοηθήσει.

Ο αναγνώστης του MacRumors, Joshua, ήρθε σε επαφή μαζί τους και εξήγησε ότι η αλλαγή καθιστά το iPhone σχεδόν άχρηστο για τη μητέρα του και είναι απογοητευμένος με την έλλειψη βοήθειας της Apple.

Για πολλούς πλήρως τυφλούς ανθρώπους (όπως η τυφλή μαμά μου) αυτό καθιστά το τηλέφωνό τους σχεδόν άχρηστο, επειδή δεν μπορούν να ρωτήσουν τη Siri ποιος έχει καλέσει και δεν μπορούν να ρωτήσουν τη Siri εάν έχουν τηλεφωνητή. (Η επίσημη λύση τους για τον αυτόματο τηλεφωνητή, στην πραγματικότητα, είναι να καλέσουν τον αριθμό τηλεφωνητή της παλιάς σχολής, για να ελέγξουν τον αυτόματο τηλεφωνητή σας μέσω τηλεφώνου.)

Ο Joshua ήρθε σε επαφή με την Υποστήριξη Προσβασιμότητας και έλαβε μια απάντηση σχετικά με την κλήση να προστεθεί στην επίσημη αναφορά μηχανικής ως “επηρεασμένος χρήστης” και να συμπληρώσει το Feedback Assistant, αλλά είπε ότι είχε υποβάλει προηγουμένως ένα Radar και δεν έλαβε καμία απάντηση. Άλλοι χρήστες στις Κοινότητες υποστήριξης της Apple είναι όλο και πιο αναστατωμένοι με την Apple. Από χρήστη Maboc:

Δεν καταλαβαίνω πώς η Apple δεν μπορεί να έχει επιλύσει αυτό το πρόβλημα μέχρι τώρα. Η κατάργηση μιας κρίσιμης λειτουργικότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η αδυναμία ελέγχου όρασης για αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα μέσω του Siri και η απουσία απάντησης ή ενέργειας δεν είναι καλά για αυτήν την Κοινότητα υποστήριξης ή την ίδια την Apple. Αγοράσαμε ένα νέο iPhone 13 για τη γερασμένη, με προβλήματα όρασης μητέρα μου μετά από σύσταση της Σχολής Τυφλών. Η Apple είναι ηγέτης στον τομέα των δυνατοτήτων Προσβασιμότητας. Δεν μπορεί κανείς να προσφέρει ένα χρονοδιάγραμμα για μια επιδιόρθωση εκεί έξω; ΗELLO APPLE???!!!???

Οι Macrumors ρώτησαν την Apple πότε θα μπορούσε να υπάρξει μια επιδιόρθωση ή εάν η κατάργηση της λειτουργίας Siri ήταν σκόπιμη τον Σεπτέμβριο, αλλά ποτέ δεν πήραν απάντηση. Η έλλειψη προσπάθειας της Apple να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα για τυφλούς και χρήστες με χαμηλή όραση είναι απογοητευτική από μια εταιρεία που συνήθως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε τέτοια θέματα.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα