Apple Mac News

Ορισμένες κάρτες SD δεν λειτουργούν σωστά με τα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών 2021

Η υποδοχή ανάγνωσης καρτών SD στα νέα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών δεν λειτουργεί όπως αναμένεται με ορισμένες κάρτες SD, σύμφωνα με πολλές αναφορές σε φόρουμ.

Σε ένα μακρύ νήμα παραπόνων, αναγνώστες του MacRumors περιέγραψαν λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με ορισμένες κάρτες SD και φαίνεται να υπάρχει μικρή συνέπεια μεταξύ των αναφορών και των καρτών SD που επηρεάζονται. Ορισμένες κάρτες SD καταρρέουν και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση, ενώ ορισμένες έχουν ασυνήθιστα χαμηλές ταχύτητες μεταφοράς. Ο αναγνώστης του MacRumors Wildct εξηγεί το ζήτημα:

Τα ίδια προβλήματα με το 14″ M1 Pro. Απλώς φαίνεται να είναι εξαιρετικά ασυνεπές. Το ήμισυ του χρόνου θα αναγνωρίζει την κάρτα με επιτυχία (αν και χρειάζεται οπουδήποτε από 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό) και τον μισό χρόνο που δεν θα την αναγνωρίζει. Αυτά συμβαίνει με όλες τις κάρτες Sandisk Ultra, XC και HC, που διαμορφώθηκαν στη φωτογραφική μηχανή μου. Προσπάθησα να τις επαναδιαμορφώσω με το MBP και αυτό δεν φαινόταν να κάνει τη διαφορά. Όλες οι κάρτες μου λειτουργούν κανονικά στις άλλες 3 συσκευές ανάγνωσης καρτών USB.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζεται απλώς ένα μήνυμα σφάλματος όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα SD, μερικές φορές το Finder διακόπτεται και μερικές φορές χρειάζεται πολλά λεπτά για να είναι προσβάσιμη η κάρτα SD. Από το MacRumors reader 2Stepfan:

Είναι πολύ απογοητευτικό. Ήλπιζα ότι η εισαγωγή από την κάρτα SD, συμπεριλαμβανομένης της προεπισκόπησης εικόνων, θα ήταν γρήγορη στο νέο μου MBP 14″. Έχω μια αρκετά νέα κάρτα SD 64 GB που λειτουργούσε καλά. Αλλά οι φωτογραφίες στο MBP χρησιμοποιώντας την εσωτερική υποδοχή κάρτας SD χρειάζονται λίγα λεπτά για να Εμφάνιση φωτογραφιών και μερικές φορές κολλάει στα μισά. Μερικές φορές κολλάει και το Finder.

Με βάση το νήμα, η μορφοποίηση δεν φαίνεται να είναι το πρόβλημα, αν και θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας. Επίσης, δεν φαίνεται να υπάρχει κοινό νήμα μεταξύ του ποιες κάρτες λειτουργούν και ποιες όχι, αλλά πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η χρήση μιας συσκευής ανάγνωσης καρτών SD μέσω USB-C λειτουργεί όταν η υποδοχή κάρτας SD δεν λειτουργεί. Από το MacRumors reader wilberforce:

Δοκίμασα πολλές κάρτες και δεν βρήκα μοτίβο μάρκας, μεγέθους, τύπου, μορφής, ηλικίας. Φαίνεται να είναι εντελώς τυχαίο. Το μόνο πράγμα που είναι συνεπές είναι ότι εάν μια κάρτα λειτουργεί, λειτουργεί πάντα, και εάν μια κάρτα δεν λειτουργεί σωστά, δεν λειτουργεί ποτέ σωστά. Η αναδιαμόρφωση, ακόμη και σε όλες τις άλλες πιθανές μορφές, δεν έχει καμία διαφορά. Sandisk, Sony, Samsung, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, UHS-I, UHS-II, micro-SD, FAT32, exFAT, δεν έχει καμία διαφορά. Το 100% των καρτών μου λειτουργούν τέλεια μέσω ενός dongle.

Ορισμένοι αναγνώστες που επικοινώνησαν με την Apple έχουν ενημερωθεί ότι η εταιρεία γνωρίζει το πρόβλημα και ότι πρόκειται να διορθωθεί σε μελλοντική ενημέρωση λογισμικού, αλλά δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για πρόβλημα υλικού ή λογισμικού. Ορισμένοι χρήστες που είχαν προβλήματα αντικατέστησαν το MacBook Pro και δεν συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, επομένως δεν είναι γνωστό τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει.

Πολλές από τις αναφορές αφορούν παλαιότερες κάρτες SD και μπορεί να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με ορισμένες κάρτες 128 GB, αλλά ως επί το πλείστον, τα παράπονα είναι παντού σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τη μάρκα, την ταχύτητα και τη χωρητικότητα της κάρτας SD.

Ένας χρήστης ανέφερε ότι το macOS Monterey 12.1 beta είχε επιδιορθώσει το πρόβλημα, αλλά ένα άλλο άτομο στο Reddit είπε ότι η πιο πρόσφατη έκδοση beta δεν το αντιμετώπισε, επομένως δεν γνωρίζουμε επίσης εάν το macOS Monterey 12.1 μπορεί να έχει διορθωθεί.

Όσοι επηρεάζονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες SD τους με την υποδοχή κάρτας SD μπορούν να έχουν πρόσβαση στις κάρτες τους χρησιμοποιώντας ένα dongle ανάγνωσης καρτών SD, το οποίο δεν είναι ιδανική λύση, αλλά παρέχει τουλάχιστον έναν τρόπο μεταφοράς περιεχομένου κάρτας SD σε M1 Pro ή M1 Max Mac.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα