Apple News

Πριν από 25 χρόνια, η Apple απέκτησε το NeXT και έφερε πίσω τον Steve Jobs

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την 25η επέτειο από την ανακοίνωση της Apple ότι είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει τη NeXT για 400 εκατομμύρια δολάρια. Η εκπληκτική αυτή κίνηση έφερε τον Steve Jobs πίσω στην Apple πάνω από μια δεκαετία αφότου έφυγε από την εταιρεία μετά από μια εσωτερική μάχη εξουσίας.

«Η εξαγορά της NeXT είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της Apple και αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στον μετασχηματισμό μας ως εταιρεία», δήλωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple, Gil Amelio, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία στις 20 Δεκεμβρίου 1996. «Σήμερα η Apple καλωσόρισε ξανά τoν πιο ταλαντούχο οραματιστή Steve Jobs, κάποιον που μπορεί να εμπνεύσει μια νέα γενιά πελατών και προγραμματιστών λογισμικού και να δείξει ότι η Apple παραμένει ο κλάδος της καινοτομίας και του ενθουσιασμού».

Ένας βασικός λόγος που η Apple εξαγόρασε το NeXT ήταν για να αποκτήσει πρόσβαση στο λειτουργικό της σύστημα NeXTSTEP που βασίζεται σε Unix, το οποίο χρησίμευσε ως το θεμέλιο του Mac OS X.

“Με αυτή τη συγχώνευση, το προηγμένο λογισμικό από το NeXT θα συνδυαστεί με τις πλατφόρμες υλικού και τα κανάλια μάρκετινγκ πολύ μεγάλου όγκου της Apple για να δημιουργήσει μια άλλη σημαντική ανακάλυψη, ξεπερνώντας τις υπάρχουσες πλατφόρμες και τροφοδοτώντας την Apple και τη βιομηχανία για τα επόμενα δέκα χρόνια και μετά.” είπε ο Τζομπς. «Έχω ακόμα πολύ βαθιά συναισθήματα για την Apple και μου δίνει μεγάλη χαρά να παίζω έναν ρόλο στην αρχιτεκτονική του μέλλοντος της Apple».

Ο Jobs επέστρεψε αρχικά στην Apple ως σύμβουλος, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στο Macworld San Francisco τον Ιανουάριο του 1997 για να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το πώς η Apple σχεδίαζε να ενσωματώσει την τεχνολογία NeXT σε μελλοντικές εκδόσεις Mac OS. Ο Jobs αντικατέστησε τον Amelio ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μόλις εννέα μήνες αργότερα, και κατέληξε να εγκαταλείψει τον προσωρινό τίτλο και να παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι να παραιτηθεί τον Αύγουστο του 2011 λόγω προβλημάτων υγείας.

Υπό την ηγεσία του Jobs, η Apple πέρασε από σχεδόν πτώχευση και έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, παρουσιάζοντας στην πορεία εμβληματικά προϊόντα όπως το iPod, το iPhone και το iPad. Χωρίς την απόκτηση του NeXT, η μοίρα της Apple μπορεί να ήταν πολύ διαφορετική.

Ο Steve Hayman, ένας μακροχρόνιος υπάλληλος της Apple και της NeXT, σκέφτηκε την 25η επέτειο από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών σε μια ανάρτηση ιστολογίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα