Apple Mac

Ο Μηχανικός του M1 chip αναχωρεί από την Apple για την Intel

Ο πρώην Διευθυντής Αρχιτεκτονικής Συστημάτων Mac της Apple, Jeff Wilcox, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αποχώρησε από την Apple για να αναλάβει νέο ρόλο στην Intel. Όπως σημειώθηκε στο LinkedIn (μέσω του Tom’s Hardware), ο Wilcox ήταν μέλος της ομάδας M1 της Apple και είχε καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση από τα τσιπ της Intel στο πυρίτιο της Apple.

Το προφίλ του Wilcox λέει ότι «οδήγησε τη μετάβαση» για όλους τους Mac στο πυρίτιο της Apple και πριν από αυτό, ανέπτυξε το SoC και την αρχιτεκτονική συστήματος για τον συνεπεξεργαστή T2 που χρησιμοποιείται στους Mac της Intel.

Διευθυντής της ομάδας Mac System Architecture που περιελάμβανε όλη την αρχιτεκτονική συστήματος, την ακεραιότητα σήματος και την ακεραιότητα ισχύος για συστήματα Mac. Οδήγησε τη μετάβαση για όλους τους Mac στο Apple Silicon ξεκινώντας με το τσιπ M1 και ανέπτυξε το SoC και την αρχιτεκτονική συστήματος πίσω από τον συνεπεξεργαστή T2 πριν από αυτό.

 

Όταν ο Wilcox ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Apple τον Δεκέμβριο, είπε ότι αναζητούσε μια νέα ευκαιρία και ότι ήταν περήφανος για όσα είχε καταφέρει στην Apple.

Μετά από οκτώ καταπληκτικά χρόνια αποφάσισα να αφήσω την Apple και να κυνηγήσω μια άλλη ευκαιρία. Ήταν μια απίστευτη διαδρομή και δεν θα μπορούσα να μην είμαι περήφανος για όλα όσα καταφέραμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί, με αποκορύφωμα τη μετάβαση της Apple Silicon με τα SOC και συστήματα M1, M1 Pro και M1 Max. Θα μου λείψουν πολύ όλοι οι συνάδελφοι και οι φίλοι μου στην Apple, αλλά ανυπομονώ για το επόμενο ταξίδι που θα ξεκινήσει την πρώτη του έτους.

Ο Wilcox εργάστηκε οκτώ χρόνια στην Apple και από αυτήν την εβδομάδα είναι ο CTO του Design Engineering Group στην Intel. Ο Wilcox λέει ότι θα είναι υπεύθυνος για την αρχιτεκτονική όλων των SoC για όλα τα τμήματα πελατών Intel. Πριν εργαστεί για την Apple, ο Wilcox βρισκόταν στην Intel όπου υπηρέτησε ως κύριος μηχανικός σε chipset υπολογιστών και πριν από αυτό, εργάστηκε στη Magnum Semiconductor και στη Nvidia.

Η ομάδα πυριτίου της Apple ηγείται από τον Johny Srouji, αντιπρόεδρο τεχνολογιών υλικού της Apple, και δεν είναι σαφές εάν η αποχώρηση του Wilcox θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξη των τσιπ πυριτίου της Apple στο μέλλον. Η Apple έχει μπει για τα καλά στη μετάβαση του πυριτίου της Apple και αναμένεται να την ολοκληρώσει το 2022 με την κυκλοφορία νέων μηχανών Mac Pro και iMac Pro που χρησιμοποιούν τσιπ πυριτίου της Apple.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι ελπίζει να κερδίσει ξανά την επιχείρηση της Apple στο μέλλον δημιουργώντας «ένα καλύτερο τσιπ» από αυτό που μπορεί να κάνει η Apple. Είπε επίσης ότι σχεδιάζει να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της Intel είναι “καλύτερα από τα δικά τους” και ότι η Intel έχει ένα πιο ανοιχτό και “ζωντανό” οικοσύστημα. «Θα παλέψω σκληρά για να κερδίσω την επιχείρηση του Τιμ σε αυτόν τον τομέα», είπε.

Η Intel νωρίτερα αυτή την εβδομάδα παρουσίασε έναν νέο επεξεργαστή Core i9 σχεδιασμένο για φορητούς υπολογιστές και η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είναι ταχύτερος από το τσιπ M1 Max της Apple που χρησιμοποιείται στα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα