Apple News

Κέρδος 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων ρεκόρ για το 2ο τριμήνο 2022

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2022, που αντιστοιχεί στο πρώτο ημερολογιακό τρίμηνο του έτους.

Για το τρίμηνο, η Apple σημείωσε έσοδα 97,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά τριμηνιαία κέρδη 25,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή αλλιώς θα λέγαμε, 1,52 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με έσοδα τα 89,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά τριμηνιαία κέρδη 23,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,40 δολάρια ανά απομειωμένη μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο .


Όπως ήταν αναμενόμενο, τα έσοδα και τα κέρδη της Apple σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών για το τρίμηνο Μαρτίου.

Το μικτό περιθώριο για το τρίμηνο ήταν 43,7 τοις εκατό, σε σύγκριση με 42,5 τοις εκατό το τρίμηνο πέρυσι. Η Apple δήλωσε επίσης αυξημένη πληρωμή μερίσματος 0,23 $ ανά μετοχή, από 0,22 $ ανά μετοχή. Το μέρισμα καταβάλλεται στις 12 Μαΐου στους μετόχους της εταιρείας από τις 9 Μαΐου.

Η Apple έχει επίσης εγκρίνει αύξηση 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της.

«Τα αποτελέσματα ρεκόρ αυτού του τριμήνου αποτελούν απόδειξη της αδυσώπητης εστίασης της Apple στην καινοτομία και της ικανότητάς μας να δημιουργούμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στον κόσμο»,

δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την ισχυρή ανταπόκριση των πελατών στα νέα προϊόντα μας, καθώς και την πρόοδο που σημειώνουμε ώστε να καταστεί ουδέτερος ως προς τον άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και τα προϊόντα μας έως το 2030. Δεσμευόμαστε, όπως πάντα, να είμαστε μια δύναμη για καλό στον κόσμο – τόσο σε αυτό που δημιουργούμε όσο και σε αυτό που αφήνουμε πίσω».

Όπως συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια, η Apple για άλλη μια φορά δεν εκδίδει οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο που λήγει τον Ιούνιο.


Η Apple θα παρέχει ζωντανή μετάδοση της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου του 2022 στις 2:00 μ.μ. Ο Pacific και η MacRumors θα ενημερώσουν αυτήν την ιστορία με την κάλυψη των σημαντικότερων στιγμών της κλήσης διάσκεψης.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα