Apple

Ο Tim Cook επιβεβαιώνει ότι η Apple θα αγοράσει Chips TSMC που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ (VIDEO)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Apple σχεδιάζει να αγοράσει τσιπ από τα εργοστάσια της TSMC με έδρα τις ΗΠΑ που κατασκευάζονται στην Αριζόνα, αναφέρει το CNBC.

Ο Κουκ βρέθηκε στην Αριζόνα κατά την ανακοίνωση της επένδυσης της TSMC στην πολιτεία, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Και τώρα, χάρη στη σκληρή δουλειά τόσων πολλών ανθρώπων, αυτές οι μάρκες μπορούν να φέρουν περήφανα σφραγίδα Made in America», είπε ο Κουκ. «Αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική στιγμή».

“Σήμερα είναι μόνο η αρχή. Σήμερα συνδυάζουμε την τεχνογνωσία της TSMC με την απαράμιλλη εφευρετικότητα των Αμερικανών          εργαζομένων. Επενδύουμε σε ένα ισχυρότερο, φωτεινότερο μέλλον, φυτεύουμε τον σπόρο μας στην έρημο της Αριζόνα. Και στην Apple, είμαστε     περήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξή της.”

Η TSMC κατασκευάζει όλα τα τσιπ που χρησιμοποιούνται στα iPhone, iPad, Mac και άλλες συσκευές της Apple. Επί του παρόντος, τα τσιπ κατασκευάζονται κυρίως στην Ταϊβάν, αλλά η TSMC κατασκευάζει δύο εργοστάσια στην Αριζόνα, καθώς η Apple προσπαθεί να μεταφέρει περισσότερη παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η TSMC σχεδιάζει να δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια, με το πρώτο εργοστάσιο να ανοίγει το 2024 και το δεύτερο να ανοίγει το 2026.

τι δήλωσε ο Tim Cook

Ένα από τα εργοστάσια της TSMC στην Αριζόνα θα παράγει τσιπ 4 νανομέτρων όταν ανοίξει το 2024. Η TSMC θα παράγει 20.000 wafers το μήνα και η Apple θα χρησιμοποιεί περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής. Στο μέλλον, η TSMC θα χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο για να κατασκευάσει ακόμη πιο προηγμένα τσιπ 3 νανομέτρων για την Apple.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα