Apple

H νέα γενιά CarPlay θα “μαγεύει” όποιον μπαίνει μέσα στο αμάξι – ΦΩΤΟ

Στο WWDC 2022 τον Ιούνιο, η Apple έκανε προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς του CarPlay, υποσχόμενη να ενοποιηθεί με λειτουργίες οχήματος όπως A/C και ραδιόφωνο FM, υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες σε όλο το ταμπλό, επιλογές εξατομίκευσης και πολλά άλλα.

Η Apple λέει ότι τα πρώτα οχήματα με υποστήριξη για την εμπειρία CarPlay επόμενης γενιάς θα ανακοινωθούν στα τέλη του 2023, με πρωτοπόρους της αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Acura, Audi, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo και άλλες . Εκ των προτέρων, έχουμε ανακεφαλαιώσει πέντε βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να περιμένουμε από τη νέα έκδοση του CarPlay.

Υποστήριξη πολλαπλών οθονών

Η νέα έκδοση του CarPlay θα μπορεί να εμφανίζεται σε όλες τις οθόνες ενός οχήματος, παρέχοντας μια συνεπή εμπειρία στο σύστημα ψυχαγωγίας, τον πίνακα οργάνων και τυχόν πρόσθετες οθόνες στο ταμπλό. Η Apple λέει ότι το CarPlay θα είναι προσαρμοσμένο σε κάθε νέο μοντέλο οχήματος για να φιλοξενεί μοναδικά σχήματα και διατάξεις οθόνης.

Ενοποίηση συμπλέγματος οργάνων

Η νέα εμπειρία CarPlay θα παρέχει ενοποίηση με τον πίνακα οργάνων ενός οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του ταχύμετρου, του στροφόμετρου, του χιλιομετρητή, του μετρητή καυσίμου, του μετρητή θερμοκρασίας κινητήρα, του μετρητή πίεσης λαδιού και πολλά άλλα. Η Apple λέει ότι οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από διάφορα σχέδια και διατάξεις συμπλέγματος μετρητών, συμπεριλαμβανομένων επιλογών απο την κάθε εταιρία αυτοκινήτου.

Κλιματικοί έλεγχοι

Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χειριστήρια κλιματισμού του οχήματός σας απευθείας στη νέα έκδοση του CarPlay, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του A/C ή της θέρμανσης, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι και άλλες επιλογές.

Widgets

Τα γραφικά στοιχεία θα αποτελούν βασικό μέρος της νέας εμπειρίας CarPlay, προσφέροντας πληροφορίες άμεσης χρήσης εύκολα με μια ματιά, όπως η διάρκεια του ταξιδιού, η οικονομία καυσίμου, η απόσταση που διανύθηκε, τα συμβάντα ημερολογίου, ο καιρός, οι τηλεφωνικές κλήσεις, η κατάσταση μιας γκαραζόπορτας με δυνατότητα HomeKit και άλλα . Θα είναι επίσης δυνατή η προβολή και η κύλιση στα γραφικά στοιχεία μέσα στο ταμπλό οργάνων.

Εφαρμογή ραδιοφώνου FM

Η νέα έκδοση του CarPlay θα περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια εφαρμογή Radio που σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα το ραδιόφωνο FM στο όχημά σας, όπως να αλλάξετε σταθμό.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα