Apple News

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook κέρδισε 98,7 εκατομμύρια δολάρια

Τα κέρδη του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Tim Cook, ανήλθαν συνολικά σε 98,7 εκατομμύρια δολάρια σε βασικό μισθό, μετοχές και άλλες αποζημιώσεις, σύμφωνα με δήλωση που υπέβαλε σήμερα η Apple στην SEC.

Ο Κουκ κέρδισε βασικό μισθό 3 εκατομμυρίων δολαρίων και του χορηγήθηκε χρηματικό έπαθλο 82.347.835 δολαρίων. Αυτό το βραβείο μετοχών είναι RSU που θα κατοχυρωθούν με την πάροδο του χρόνου και περιλαμβάνει 44,8 εκατομμύρια δολάρια σε βραβεία μετοχών βάσει απόδοσης και 37,5 εκατομμύρια δολάρια σε βραβεία μετοχών βάσει χρόνου. Καμία από αυτές τις μετοχές δεν έχει κατοχυρωθεί ακόμη βέβαια.

Ο Κουκ είχε επίσης περισσότερες από 5 εκατομμύρια μετοχές το 2021, συμψηφίζοντας συνολικά 754 εκατομμύρια δολάρια. Επειδή αυτά είχαν χορηγηθεί σε προηγούμενα χρόνια, τα 754 εκατομμύρια δολάρια δεν υπολογίζονται ως μέρος του πακέτου αποζημίωσης του 2021.

Εκτός από τον μισθό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων και την επιχορήγηση 82 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Κουκ έλαβε 12 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση προγράμματος κινήτρων εκτός μετοχικού κεφαλαίου και 1.386.559 δολάρια σε αποζημίωση «Άλλα». Άλλες αποζημιώσεις περιλαμβάνουν πληρωμή 23.077 $ για διακοπές, 630.630 $ σε έξοδα ασφαλείας και 712.488 $ σε προσωπικά αεροπορικά ταξίδια. Η Apple απαιτεί από τον Cook να χρησιμοποιεί ιδιωτικό αεροπλάνο για λόγους ασφαλείας.

Το 2020, ο Κουκ κέρδισε συνολικά 14,8 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται τα βραβεία μετοχών που κατοχυρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Η καθαρή περιουσία του Κουκ έχει ανέλθει σε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από το 2020 και μπορεί σύντομα να ξεπεράσει αυτή με βάση τα βραβεία μετοχών που του παρασχέθηκαν πρόσφατα.

Άλλα στελέχη της Apple, όπως ο Luca Maestri, η Kate Adams, ο Jeff Williams και ο Deirdre O’Brien έλαβαν αποζημίωση που κυμαινόταν από 26 εκατομμύρια δολάρια έως 27 εκατομμύρια δολάρια.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα