Apple Mac News

Συνελήφθησαν στη Ρωσία χάκερ που ήταν πίσω από την διαρροή στοιχείων του MacBook Pro

Οι χάκερ ransomware που ήταν πίσω από τη διαρροή στοιχείων του MacBook Pro του περασμένου έτους συνελήφθησαν τώρα στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η FSB σε δελτίο τύπου (μέσω Reuters).

 

Μετά από μια πρώτη σύλληψη στα τέλη του περασμένου έτους, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) εξήγησε ότι συνέλαβε 14 μέλη της «REvil», μιας οργανωμένης εγκληματικής ένωσης που χρησιμοποιούσε ιούς για να εκβιάσει εταιρείες αποσπώντας χρηματικά ποσά .

Τον Απρίλιο του 2021, ο REvil επιτέθηκε στον Ταϊβανέζο προμηθευτή της Apple Quanta Computer. Η ομάδα δημοσίευσε λεπτομερή κλεμμένα σχέδια μοντέλων MacBook Pro 14 και 16 ιντσών, επτά μήνες πριν από την επίσημη παρουσίαση της συσκευής.

Τα εκτεταμένα σχέδια αποκάλυψαν την εγκοπή του επανασχεδιασμένου MacBook Pro, τον σχεδιασμό του περιβλήματος, τις θύρες, τα πλήκτρα λειτουργιών αντί για το Touch Bar και πολλά άλλα. Η διαρροή ήταν τόσο λεπτομερής που σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησε τεχνικούς επισκευής.

Ο REvil απείλησε να δημοσιεύσει περισσότερα σχέδια και έγγραφα για κάθε μέρα που η Apple δεν πλήρωνε λύτρα 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τα αρχικά έγγραφα που διέρρευσαν εξαφανίστηκαν λίγες μέρες αργότερα. Τον Οκτώβριο του 2021, πολλές κυβερνήσεις ξεκίνησαν μια συνδυασμένη προσπάθεια να θέσουν το REvil εκτός σύνδεσης.

Σύμφωνα με την FSB, μετά τις τελευταίες συλλήψεις, το REvil παύει πλέον να υπάρχει και η πληροφοριακή του υποδομή έχει εξουδετερωθεί. Τα κεφάλαια της REvil κατασχέθηκαν από 25 διευθύνσεις στη Ρωσία, που αντιστοιχούν σε κρυπτονομίσματα, μετρητά, αυτοκίνητα και εξοπλισμό αξίας άνω των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επίσης ενημερωθεί για την εξέλιξη.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα