News

Όλα τα Widgets που μπορείτε να προσθέσετε στην οθόνη κλειδώματος του iOS 16

Στο iOS 16, η Apple έχει όπως είδαμε στην παρουσίαση έχει κάνει κυρίως αλλαγές στην οθόνη κλειδώματος του iPhone για να την κάνει πολύ πιο προσαρμόσιμη και μία από τις πιο χρήσιμες αλλαγές είναι η δυνατότητα προσθήκης Widgets για πρώτη φορά.

Τα Widgets Lock Screen είναι μοναδικό προνόμιο των Android κινητών εδώ και μερικά χρόνια, επομένως είναι καλό να δούμε ότι τελικά θα κυκλοφορήσουν στα iPhone αργότερα φέτος, όταν το iOS 16 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Ως έχει, τα Widgets παρέχουν ενημερώσεις από τις εφαρμογές σας, που μπορείτε να ελέγξετε εύκολα με μια ματιά, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το iPhone σας για να έχετε πρόσβαση στην Αρχική οθόνη, αλλά είναι ελάχιστα διαδραστικά σε βαθμό που απλά αν τα πατήσει κάποιος ανοίγουν απλά την εκάστοτε εφαρμογή.

Παρακάτω είναι μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα γραφικά στοιχεία που έχει συμπεριλάβει η Apple στην πρώτη έκδοση beta του iOS 16, χωρισμένα σε αυτά που μπορούν να προστεθούν πάνω ή κάτω από το ψηφιακό ρολόι.

Widgets που μπορείτε να προσθέσετε πάνω από το ρολόι

Μπορείτε να εισαγάγετε ένα Widgets δίπλα στην ημερομηνία πάνω από το ψηφιακό ρολόι στην οθόνη κλειδώματος. Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τις διαθέσιμες επιλογές Widgets.

  • Ημερολόγιο – ημέρα της εβδομάδας, ημερομηνία, μήνας / επόμενο συμβάν
  • Ρολόι – ζώνη ώρας πόλης / επόμενο ξυπνητήρι
  • Στατιστικά φυσικής κατάστασης – δραστηριότητας (θερμίδες κίνησης, λεπτά άσκησης, ώρες στάσης)
  • Υπενθυμίσεις – αναμένεται σήμερα
  • Μετοχές – ενιαία μετοχή με σύμβολο πάνω/κάτω
  • Καιρός – συμβάντα σελήνης, συμβάντα του ήλιου, συνθήκες, τοποθεσία, βροχή, ποιότητα αέρα, δείκτης UV, άνεμος

Widgets που μπορείτε να προσθέσετε κάτω από την ώρα

Ακριβώς κάτω από το ψηφιακό ρολόι υπάρχει ένας μεγαλύτερος χώρος όπου μπορείτε να τοποθετήσετε Widgets οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο. Μπορείτε να εισαγάγετε έως και τέσσερα στοιχεία σε τετράγωνα ή έως δύο ορθογώνια στοιχεία με περισσότερες πληροφορίες ή εναλλακτικά έναν συνδυασμό δύο τετράγωνων στοιχείων και ενός ορθογώνιου στοιχείου.

Μπαταρίες

Το widget για τις μπαταρίες διατίθεται σε τετράγωνη και ορθογώνια έκδοση που δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας του iPhone. Όταν συνδέστε τα AirPods εμφανίζεται η μπαταρία τους και στο apple watch αντίστοιχα.

Εάν χρησιμοποιείτε δύο γραφικά στοιχεία μπαταρίας, θα εμφανίζουν το επίπεδο της μπαταρίας για την ίδια συσκευή, αντί να δείχνουν τα AirPods στο ένα και το iPhone στο άλλο. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται να επιλυθεί, αν και αν υπάρχουν παραπάνω από μια συσκευές εναλλάσσονται, σε ανύποπτο χρόνο.

Ημερολόγιο

Το widget του Ημερολογίου διατίθεται σε τρεις μορφές. Μπορείτε να παρακολουθείτε την τρέχουσα ημερομηνία σε τετράγωνο γραφικό στοιχείο (αν και δεν είναι βολικό καθώς η ημερομηνία εμφανίζεται πάντα πάνω από την ώρα). Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την ώρα του επόμενου επερχόμενου συμβάντος που τυχόν έχετε προσθέσει ή να χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο στοιχείο για να εμφανίσετε τόσο το όνομα του συμβάντος όσο και την ώρα του.

Ρολόι

Τρία γραφικά στοιχεία ρολογιού σας επιτρέπουν να προβάλετε το ρολόι,  να ελέγξετε την ώρα σε μια τοποθεσία, διατίθενται σε μία ορθογώνια και δύο τετράγωνα στοιχεία. Υπάρχει επίσης ένα παγκόσμιο ρολόι για να βλέπετε την ώρα σε έως και τρεις πόλεις σε όλο τον κόσμο και δύο εκδόσεις που εμφανίζουν το επόμενο ξυπνητήρι.

Fitness

Το γραφικό στοιχείο One Fitness εμφανίζει το γραφικό Δακτύλιοι δραστηριότητας, ενώ μια μεγαλύτερη ένδειξη δείχνει τα στατιστικά της Δραστηριότητας (μετακίνηση, άσκηση, στάση).

Home

Για την εφαρμογή Home, δύο γραφικά στοιχεία εσωτερικού χώρου, το ένα εμφανίζει τυχόν φώτα και διακόπτες και ένα άλλο σας ενημερώνει για τυχόν προβλήματα ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο αξεσουάρ ασφαλείας ή να προβάλετε μια σύνοψη σπιτιού (ασφάλεια, air-condition και φώτα).

News

Ένα widget παρέχει ειδήσεις.

Υπενθυμίσεις

Ένα γραφικό στοιχείο προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε μία από τις λίστες υπενθυμίσεων και εμφανίζει την επόμενη υπενθύμιση.

Μετοχές

Ένα μικρό και ένα μεγάλο Widget σας επιτρέπουν να βλέπετε τις τιμές και να παρακολουθείτε την απόδοση μιας μετοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει επίσης ένα μεγαλύτερο widget που εμφανίζει τρεις μετοχές.

Καιρός

Οκτώ διαφορετικά Widgets καιρού για να δείτε σελήνη, ήλιος, συνθήκες, τοποθεσία, βροχή, ποιότητα αέρα, δείκτη UV και άνεμο. Μόνο οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες και τα συμβάντα της σελήνης διατίθενται στη μεγαλύτερη μορφή γραφικού στοιχείου.

Περισσότερα Widgets στη συνέχεια

Αυτή η λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη, καθώς η Apple μπορεί να προσθέσει περισσότερα ή να τροποποιήσει τα υπάρχοντα πριν από τη δημόσια κυκλοφορία του iOS 16 το φθινόπωρο. Επίσης, οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν γραφικά στοιχεία για εφαρμογές τρίτων χρησιμοποιώντας το νέο WidgetKit API της Apple, επομένως να περιμένετε πολλά περισσότερα.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα