iOS

iOS 17: Τι νέο έχει η αυτόματη διόρθωση και το πληκτρολόγιο

Η Apple στο iOS 17 εισήγαγε μια σειρά από μικρές λειτουργίες και βελτιώσεις που κάνουν τη χρήση του iPhone μια καλύτερη και πιο διαισθητική εμπειρία. Υπάρχουν μικρές αλλά αξιοσημείωτες αλλαγές στο πληκτρολόγιο, το οποίο αποτελεί βασικό μέρος του λειτουργικού συστήματος.
Αυτός ο οδηγός επισημαίνει όλα τα νέα με το πληκτρολόγιο και τις λειτουργίες που σχετίζονται με το πληκτρολόγιο.

Αυτόματη διόρθωση

Η τεχνολογία μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιεί η Apple για την αυτόματη διόρθωση έχει βελτιωθεί στο iOS 17. Η Apple αναφέρει ότι έχει υιοθετήσει ένα “γλωσσικό μοντέλο μετασχηματιστή”, το οποίο θα εξατομικεύει καλύτερα την αυτόματη διόρθωση σε κάθε χρήστη. Είναι σε θέση να μαθαίνει τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τις επιλογές λέξεων για να σας είναι πιο χρήσιμη. Μετά τη χρήση του iOS 17 για μερικές εβδομάδες, οι περισσότεροι χρήστες θα παρατηρήσουν ότι οι προτάσεις αυτόματης διόρθωσης είναι πολύ καλύτερες στην πρόβλεψη του τι θέλετε να πείτε και στην παρουσίαση λέξεων που μπορείτε να πατήσετε για αυτόματη συμπλήρωση. Όταν χρησιμοποιείτε ακρωνύμια, συντομευμένες λέξεις, λέξεις της αργκό και της καθομιλουμένης, η αυτόματη διόρθωση δεν είναι τόσο επιθετική με την αυτόματη διόρθωση, αλλά εξακολουθεί να είναι σε θέση να διορθώνει τυχαία τυπογραφικά λάθη.

Στη σκηνή, ο Craig Federighi της Apple δήλωσε με χιούμορ ότι το iPhone δεν θα ανταλλάσσει πλέον το “ducking” με μια συγκεκριμένη βρισιά που στην πραγματικότητα θέλατε να πληκτρολογήσετε. Η νέα μηχανή εξακολουθεί να κάνει λάθη, αλλά οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να διαπιστώσουν ότι είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με το iOS 16.

Διόρθωση της αυτόματης διόρθωσης

Όταν η αυτόματη διόρθωση αλλάζει μια λέξη, υπάρχει τώρα μια μπλε γραμμή κάτω από τη διορθωμένη λέξη που μπορείτε να πατήσετε. Πατώντας την μπλε γραμμή εμφανίζεται η αρχική λέξη που πληκτρολογήσατε και μπορείτε να την πατήσετε για να επιλέξετε αυτήν. Εάν υπάρχουν άλλες πιθανές επιλογές αυτόματης διόρθωσης για αυτό που πληκτρολογήσατε, θα εμφανιστούν και αυτές.

Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη για τις περιπτώσεις που η αυτόματη διόρθωση διορθώνει κάτι που δεν θέλατε να διορθωθεί, επειδή χρειάζεται μόνο ένα πάτημα για να επανέλθει, αντί να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε ξανά τη λέξη.

Αυτόματη συμπλήρωση λέξης

Ορισμένες προτάσεις λέξεων εμφανίζονται τώρα στη γραμμή όταν πληκτρολογείτε και μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος για να τις εισαγάγετε. Αν αρχίσετε να πληκτρολογείτε “Didn’t”, για παράδειγμα, το iPhone θα προσφέρει το ‘t ως επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης αφού πληκτρολογήσετε “didn”, ώστε να μπορείτε απλώς να πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος αντί να συνεχίσετε να γράφετε τη λέξη.

Αυτό κάνει την πληκτρολόγηση πιο γρήγορη, και αυτή είναι μια λειτουργία που βελτιώνεται όσο χρησιμοποιείτε το iOS 17 πιο συχνά.

Αυτόματη συμπλήρωση προτάσεων

Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης λέξεων που κάνει προτάσεις εντός γραμμής λειτουργεί επίσης για ολόκληρες προτάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, ώστε να μπορείτε να πληκτρολογήσετε ό,τι χρειάζεστε με ένα ή δύο πατήματα του πλήκτρου διαστήματος.

Καλύτερη διόρθωση γραμματικής

Αφού ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση μιας πρότασης, αν έχετε χρησιμοποιήσει μια λέξη λάθος ή έχετε κάποιο άλλο γραμματικό λάθος σε αυτό που γράψατε, το iPhone θα σας ενημερώσει επισημαίνοντας το λάθος. Μπορείτε να το πατήσετε για να δείτε προτεινόμενες διορθώσεις.

Για παράδειγμα, αν γράψετε μια πρόταση και αντικαταστήσετε κατά λάθος το “affect” με το “effect”, το iPhone μπορεί να το καταλάβει και θα σας προτείνει τη λέξη που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, απλώς θα το διορθώσει.Αυτό ισχύει για τα then/than, they’re/their/there, two/to/too, your/you’re, its/it’s και άλλα συνηθισμένα γραμματικά λάθη. Το iOS 16 διόρθωσε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα, αλλά το iOS 17 κάνει περισσότερα.

Dictation

Η λειτουργία Dictation που είναι ενσωματωμένη στο iPhone έχει ενημερωθεί με το ίδιο γλωσσικό μοντέλο μετασχηματιστή που χρησιμοποιεί η Apple για το κείμενο, οπότε η υπαγόρευση θα πρέπει να είναι σε θέση να καταλάβει καλύτερα τι προσπαθείτε να πείτε όταν υπάρχουν πολλαπλές επιλογές λέξεων.Η υπαγόρευση απέχει ακόμα πολύ από το να είναι τέλεια στις δοκιμές μας και χρειάζεται λίγος χρόνος για να βελτιωθεί.

Αυτοκόλλητα ως Emoji

Τα emoji αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πληκτρολογίου και στο iOS 17, τα αυτοκόλλητα και τα emoji έχουν συγχωνευτεί. Αν πατήσετε το εικονίδιο emoji στο πληκτρολόγιο, θα εμφανιστούν τα emoji αλλά και όλα τα αυτοκόλλητά σας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητα σε περισσότερα σημεία σε όλο το λειτουργικό σύστημα και στην εφαρμογή Μηνύματα, τα emoji μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως τα αυτοκόλλητα και να τοποθετηθούν οπουδήποτε.

Τι ισχύει στα Ελληνικά

Στο Ελληνικά το Autocorrect δουλεύει εξίσου καλά κάτι το οποιό δεν περιμέναμε, η αυτόματη διόρθωση κειμένων, αλλά και η αυτόματη συμπλήρωση, δουλεύει πολύ καλά. Το πείραμα έγινε με την επίτηδες λανθασμένη γραφή για να δούμε αν όντως θα έβγαζε την διόρθωση σωστά.

Το επίσημο realese της έκδοσης του iOS 17 αναμένετε να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, στην παρουσίαση τον iPhone και μετά θα μπορούμε να έχουμε και επίσημα όλοι την νέα έκδοση, μέχρι τότε λίγο υπομονή.

Αν αυτό το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον, κοινοποίησέ το στους φίλους σου, μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθήστε σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook, το YouTube ή το Instagram. Έτσι, θα λαμβάνετε ενημερώσεις για τα πιο πρόσφατα άρθρα που δημοσιεύονται.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iOS News

Όλα τα νέα του iOS 15.1

  • 26 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα το iOS 15.1, την πρώτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 15 που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.
Apple iOS iPhone News

Εφαρμογές και παιχνίδια που χρησιμοποιούν τη νέα δυνατότητα SharePlay του iOS 15.1

  • 26 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple παρουσίασε σήμερα τα iOS 15.1, iPadOS 15.1 και tvOS 15.1, τα οποία προσθέτουν υποστήριξη για το SharePlay. Το