iPhone

iOS 17.0.3: Όχι απλά δεν έπεσε η απόδοση του επεξεργαστή των iPhone 15 Pro είδαμε και σημαντική βελτίωση

Η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση iOS 17.0.3 για το iPhone, με το λογισμικό να έρχεται μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του iOS 17.0.2. Η Apple κυκλοφόρησε επίσης μια νέα έκδοση του iPadOS, 17.0.3, για τους χρήστες iPad.

Οι ενημερώσεις iOS 17.0.3 και iPadOS 17.0.3 μπορούν να μεταφορτωθούν στα επιλέξιμα iPhone και iPad over-the-air πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Το iOS 17.0.3, το οποίο είναι το build 21A360, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα υπερθέρμανσης στο iPhone 15 Pro και στο iPhone 15 Pro Max. Λίγο μετά την κυκλοφορία των νέων μοντέλων iPhone 15, οι πελάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι τα iPhone 15 Pro και Pro Max ζεσταίνονταν υπερβολικά και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τερμάτιζαν τη λειτουργία τους λόγω προβλημάτων θερμότητας.

Η Apple επιβεβαίωσε ότι υπήρχε σφάλμα στα τέλη Σεπτεμβρίου και δήλωσε ότι θα διορθωθεί με μια ενημέρωση του iOS 17. Ορισμένες εφαρμογές τρίτων είχαν επίσης υπερφορτώσει το τσιπ A17 Pro, οδηγώντας σε προβλήματα με την απαγωγή θερμότητας. Στις εφαρμογές που επηρέαζαν την απόδοση περιλαμβάνονταν το Instagram, το Uber και άλλες, και εκτός από την κυκλοφορία μιας ενημερωμένης έκδοσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του iOS 17, η Apple συνεργάστηκε επίσης με τους προγραμματιστές εφαρμογών για τη βελτιστοποίηση των εφαρμογών που προκαλούσαν προβλήματα.

Σε σχόλια, η Apple διευκρίνισε ότι οι πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θερμοκρασίας θα δουν το πρόβλημα να επιλύεται με μια ενημέρωση και ότι δεν ευθύνεται το πλαίσιο τιτανίου του iPhone 15 Pro. Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, υποστήριξε ότι η υπερθέρμανση προκλήθηκε πιθανότατα από “συμβιβασμούς που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος” και πρότεινε ότι η Apple θα μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα μόνο μειώνοντας την απόδοση του επεξεργαστή.

Η Apple δήλωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να βελτιώσει το τσιπ A17 Pro και ότι ο σχεδιασμός από τιτάνιο και αλουμίνιο του iPhone 15 Pro στην πραγματικότητα παρέχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας από τα πλαίσια από ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιούνταν στα προηγούμενα μοντέλα.

Οι ενημερώσεις iOS 17.0.3 και iPadOS 17.0.3 αντιμετωπίζουν επίσης μια ευπάθεια στον πυρήνα που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να αποκτήσει αυξημένα προνόμια. Η Apple ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ότι αυτό το ελάττωμα ασφαλείας αξιοποιήθηκε σε εκδόσεις του iOS πριν από το iOS 16.6.

Πολλοί χρήστες είχαν την φοβία ότι η Apple θα ρίξει την απόδοση τον επεξεργαστών της, ενώ επίσημα είπε πως δεν θα ρίξει την απόδοση τον επεξεργαστών της. Η Apple όχι μόνο δεν έριξε την αποδοσή τους αλλά στα παρακάτω Bench φαίνεται ότι  η ενημέρωση βελτιώνει σε έναν βαθμό την απόδοση του επεξεργαστή και δίνει μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στο Geekbench 5, πριν την αναβάθμιση, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

  • Σκορ μονού πύρινα απόδοσης: 2914
  • Σκορ πολλαπλών πύρινων απόδοσης: 7199

Μετά την αναβάθμιση με την προϋπάρχουσα υψηλή θερμοκρασία της συσκευής, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

  • Σκορ μονού πύρινα απόδοσης: 2875
  • Σκορ πολλαπλών πύρινων απόδοσης: 7006

Ωστόσο,  μετά την αναβάθμιση και με τη συσκευή πλέον κρύα, τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν σημαντικά:

  • Σκορ μονού πύρινα απόδοσης: 2941
  • Σκορ πολλαπλών πύρινων απόδοσης: 7523
Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple iPhone News

Το iPhone 13 Pro Max κερδίζει το βραβείο καλύτερης οθόνης Smartphone ΤΗΣ DisplayMate

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Το DisplayMate βράβευσε μέσα στην βδομάδα το iPhone 13 Pro Max με το “Best Smartphone Display Award”. Η συσκευή κέρδισε