Apple

Η Apple εργάζεται στο On-Device LLM για δικό της AI και όχι συνεργασίες με άλλες ΑΙ πλατφόρμες

Η Apple αναπτύσσει το δικό της μοντέλο large language model (LLM) που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο, αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg.

Γράφοντας στο ενημερωτικό δελτίο του “Power On”, ο Gurman είπε ότι το LLM της Apple υποστηρίζει τα επερχόμενα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. “Όλες οι ενδείξεις” προφανώς υποδηλώνουν ότι θα εκτελείται εξ ολοκλήρου στη συσκευή, αντί μέσω του cloud όπως οι περισσότερες υπάρχουσες υπηρεσίες AI.

Δεδομένου ότι θα εκτελούνται σε συσκευή, τα εργαλεία AI της Apple μπορεί να είναι λιγότερο ικανά σε ορισμένες περιπτώσεις από τους άμεσους ανταγωνιστές της που βασίζονται στο cloud, αλλά ο Gurman πρότεινε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να «καλύψει τα κενά» αδειοδοτώντας τεχνολογία από την Google και άλλους παρόχους υπηρεσιών AI. Τον περασμένο μήνα, ο Gurman ανέφερε ότι η Apple ήταν σε συζητήσεις με την Google για την ενσωμάτωση του Gemini AI engine της στο iPhone ως μέρος του iOS 18. Τα κύρια πλεονεκτήματα της επεξεργασίας στη συσκευή θα είναι ταχύτεροι χρόνοι απόκρισης και πιο απόρρητες σε σύγκριση με λύσεις που βασίζονται σε cloud.

Η στρατηγική μάρκετινγκ της Apple για την τεχνολογία AI της θα βασίζεται προφανώς στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να είναι χρήσιμη στην καθημερινή ζωή των χρηστών και όχι στη δύναμή της. Η ευρύτερη στρατηγική AI της Apple αναμένεται να αποκαλυφθεί μαζί με τις προεπισκοπήσεις των σημαντικών ενημερώσεων λογισμικού της στο WWDC τον Ιούνιο.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα