iOS

H Apple αντικαθιστά τους κλασικούς κωδικούς επαλήθευσης

Οι εκδόσεις iOS 16.3, iPadOS 16.3 και macOS Ventura 13.2 beta που δόθηκαν στους προγραμματιστές σήμερα εισάγουν υποστήριξη για φυσικά κλειδιά ασφαλείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετη προστασία για ένα Apple ID.

Η Apple ανακοίνωσε τη νέα δυνατότητα την περασμένη εβδομάδα και είπε ότι θα παρουσιαστεί το 2023, την ίδια στιγμή που αναμένουμε την κυκλοφορία του iOS 16.3 και των υπολοίπον αντίστοιχων συσκευών. Τα Κλειδιά Ασφαλείας για το Apple ID θα παρέχουν στους χρήστες την επιλογή να προσθέσουν ένα κλειδί ασφαλείας τρίτου μέρους στον λογαριασμό τους, το οποίο θα χρειαστεί για τον έλεγχο ταυτότητας κατά τη σύνδεση σε μια νέα συσκευή ή με άλλο τρόπο πρόσβαση σε ένα Apple ID.

Το Κλειδί ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά τους κωδικούς επαλήθευσης που αποστέλλονται στις συσκευές Apple κατά τη σύνδεση σε άλλη συσκευή, η οποία είναι η τυπική μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιεί η Apple. Η Apple λέει ότι τα φυσικά κλειδιά ασφαλείας παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι του phishing και της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον λογαριασμό.

Τα κλειδιά ασφαλείας μπορούν να ρυθμιστούν σε συσκευές που εκτελούν την έκδοση beta μεταβαίνοντας στο Apple ID‌ > Κλειδιά ασφαλείας και ακολουθώντας τις οδηγίες. Τα iPhone, iPad και Mac υποστηρίζουν κλειδιά ασφαλείας με πιστοποίηση FIDO. Για τους υπόλοιπους χρήστες αναμένετε, για την επίσημη κυκλοφορία του iOS 16.3

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iOS News

Όλα τα νέα του iOS 15.1

  • 26 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα το iOS 15.1, την πρώτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 15 που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.
Apple iOS iPhone News

Εφαρμογές και παιχνίδια που χρησιμοποιούν τη νέα δυνατότητα SharePlay του iOS 15.1

  • 26 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple παρουσίασε σήμερα τα iOS 15.1, iPadOS 15.1 και tvOS 15.1, τα οποία προσθέτουν υποστήριξη για το SharePlay. Το