iOS

Εσωτερικό έγγραφο της Apple διέρευσε και εμφανίζει τα πρώτα σχέδια της κεραίας του iPhone 15

Πολλές φήμες έχουν προτείνει ότι τα μοντέλα iPhone 15 επόμενης γενιάς θα υιοθετήσουν το πρότυπο Wi-Fi 6E που η Apple έχει ήδη εισαγάγει στα iPad Pro και MacBook Pro και τώρα φαίνεται ότι ένα έγγραφο που διέρρευσε επιβεβαιώνει τα σχέδια της Apple.

Προέρχεται από τον ερευνητή και διαρρήκτη της Apple Unknownz21 (@URedditor), το έγγραφο περιλαμβάνει διαγράμματα της αρχιτεκτονικής κεραίας του iPhone 15. Το D8x αναφέρεται στα μοντέλα iPhone 15 Pro και οι πληροφορίες δείχνουν ότι η ταχύτερη προδιαγραφή Wi-Fi 6E θα περιοριστεί στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Τα τυπικά μοντέλα iPhone 15, με την ένδειξη D3y, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν Wi-Fi 6 αντί για Wi-Fi 6E. Για περαιτέρω αναφορά, το D7x αναφέρεται στα iPhone 14 Pro και Pro Max και το D2y αναφέρεται στα iPhone 14 και 14 Plus, με το έγγραφο να περιγράφει τις αλλαγές σχεδιασμού της κεραίας μεταξύ του iPhone 14 Pro και του iPhone 15 Pro. Έχουμε δει πρόσθετη τεκμηρίωση που υποδεικνύει ότι το Wi-Fi 6E θα είναι μόνο Pro χαρακτηριστικό.

Προς το παρόν, το Wi-Fi 6E έχει ήδη προστεθεί σε ορισμένα από τα προϊόντα της Apple, αλλά περιορίζεται στα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad Pro, Mac mini και MacBook Pro. Η Apple δεν είχε προηγουμένως περιορίσει τα νέα πρότυπα Wi-Fi σε ένα Pro iPhone, αλλά τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα έχουν αρκετές δυνατότητες που δεν είναι διαθέσιμες στο iPhone 15 και ο περιορισμός τους είναι λογικός από την άποψη του κόστους και της διαθεσιμότητας.

Το Wi-Fi 6E επιτρέπει στις συσκευές να συνδέονται με δρομολογητές και μόντεμ που υποστηρίζουν το πρότυπο Wi-Fi 6E, αλλά είναι μια νεότερη τεχνολογία και δεν είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένη. Οι δρομολογητές Wi-Fi 6E είναι άμεσα διαθέσιμοι, αλλά επειδή άρχισαν να κυκλοφορούν μόλις τα τελευταία χρόνια, πολλοί άνθρωποι και επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί. Οι δρομολογητές Wi-Fi 6E περιλαμβάνουν τη ζώνη 6 GHz επιπλέον των ζωνών 2,4 και 5 GHz και για τη χρήση 6 GHz, απαιτείται δρομολογητής Wi-Fi 6E και συσκευή Wi-Fi 6E.

Σε σύγκριση με το Wi-Fi 6, το Wi-Fi 6E προσφέρει περισσότερο εύρος ζώνης, παρέχοντας μεγαλύτερες ταχύτητες συνδεσιμότητας, χαμηλότερη καθυστέρηση και αυξημένη χωρητικότητα. Το Wi-Fi 6E παρέχει 1,2 GHz περισσότερο φάσμα στη ζώνη των 6 GHz και μπορεί να υποστηρίξει ολόκληρη οικιακή κάλυψη gigabit, συνδεσιμότητα πολλών gigabit για χώρους και έχει το εύρος ζώνης για υψηλότερες ροές δεδομένων, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για εμπειρίες AR και VR.

Δεδομένου ότι το Wi-Fi 6E απαιτεί τόσο δρομολογητές όσο και συσκευές να υποστηρίζουν το πρότυπο, είναι σε μεγάλο βαθμό μια κενή ζώνη αυτήν τη στιγμή με λίγη κίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro με Wi-Fi 6E θα μπορούν να συνδέονται σε δίκτυα Wi-Fi 6E που δεν έχουν μεγάλο ανταγωνισμό όσον αφορά την κίνηση από άλλες συσκευές.

Το Unknownz21 διέρρευσε στο παρελθόν πληροφορίες για συσκευές όπως το iPhone 14‌ και το 2020 μπόρεσε να προμηθευτεί ένα αντίγραφο του iOS 14 πριν από την κυκλοφορία του, κοινοποιώντας λεπτομέρειες σχετικά με την ενημέρωση. Το Unknownz21 είπε στο MacRumors ότι το διάγραμμα είναι “μόνο η κορυφή του παγόβουνου” και ότι πρόσθετες διαρροές στη σειρά iPhone 15, συμπεριλαμβανομένων των πλήρους εικόνων, θα έρθουν πριν από τη στιγμή που τα μοντέλα iPhone 15 πρόκειται να μετακινηθούν στο EVT (δοκιμή επικύρωσης μηχανικής ) στάδιο τον Μάρτιο.

Τα έγγραφα που έχει λάβει επιβεβαιώνουν επίσης ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα διαθέτουν ταχύτερα τσιπ 3nm A17 και κουμπιά έντασης ήχου και λειτουργίας στερεάς κατάστασης. Τα μοντέλα iPhone 15 θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τσιπ A16, όπως φημολογείται προηγουμένως, και δεν θα διαθέτουν τα επανασχεδιασμένα κουμπιά έντασης ήχου.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iOS News

Όλα τα νέα του iOS 15.1

  • 26 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα το iOS 15.1, την πρώτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 15 που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.
Apple iOS iPhone News

Εφαρμογές και παιχνίδια που χρησιμοποιούν τη νέα δυνατότητα SharePlay του iOS 15.1

  • 26 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple παρουσίασε σήμερα τα iOS 15.1, iPadOS 15.1 και tvOS 15.1, τα οποία προσθέτουν υποστήριξη για το SharePlay. Το