iPhone

Θα υποστηρίζει το iPhone αντίστροφη ασύρματη φόρτιση;

Η Apple συνεχίζει την ανάπτυξη μιας δυνατότητας αντίστροφης ασύρματης φόρτισης που θα επιτρέπει στο iPhone να φορτίζει άλλες συσκευές όπως τα AirPods, σύμφωνα με μια νέα αναφορά που επικαλείται πηγές με γνώση των σχεδίων της Apple.

Η Apple λέγεται ότι εργάζεται σε μια «προηγμένη τεχνολογία αμφίπλευρης ασύρματης φόρτισης» για ένα μελλοντικό iPhone. Η εταιρεία αρχικά σκόπευε να εφαρμόσει τη λειτουργικότητα στα μοντέλα του iPhone 14 Pro, αλλά δεν «ολοκληρώθηκε εγκαίρως».

Ισχυρίζεται ότι η Apple δημιουργεί ένα υλικολογισμικό “ασύρματης τροφοδοσίας” που είναι η βάση για τη δυνατότητα αμφίδρομης ασύρματης φόρτισης, και ενώ το τι ακριβώς σημαίνει αυτό δεν είναι ξεκάθαρο, είναι προφανώς μια “βασική πτυχή των συνεχιζόμενων δοκιμών και μηχανικών”. αντίστροφης ασύρματης φόρτισης.

Για να εφαρμόσει μια επιλογή που θα επέτρεπε στο iPhone να φορτίζει άλλες συσκευές, η Apple πρέπει να βελτιστοποιήσει πτυχές όπως η ταχύτητα φόρτισης, η απαγωγή θερμότητας και η απόδοση φόρτισης. Η Apple σχεδιάζει μια «ειδική διεπαφή χρήστη» για αμφίπλευρη ασύρματη φόρτιση, η οποία είναι παρόμοια με τη διεπαφή που χρησιμοποιείται για τα αξεσουάρ MagSafe.

Έχουμε ακούσει φήμες για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση (ή αμφίπλευρη ασύρματη φόρτιση, όπως μερικές φορές αναφέρεται) πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Η αμφίπλευρη ασύρματη φόρτιση φημολογήθηκε ότι ήταν ένα χαρακτηριστικό του iPhone 11 πριν από την κυκλοφορία της συσκευής, αλλά δεν υλοποιήθηκε. Αργότερα, οι φήμες ανέφεραν ότι η Apple είχε εγκαταλείψει τη λειτουργία εκείνη την εποχή, επειδή η απόδοση φόρτισης δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Apple.

Με το iPhone 12, μια κατάθεση FCC υπαινίσσεται δυνατότητες αντίστροφης ασύρματης φόρτισης που μπορεί να κρύβονται μέσα στο υλικό και με την κυκλοφορία του MagSafe Battery Pack το 2021, η Apple παρουσίασε κατά κάποιο τρόπο πώς μπορεί να λειτουργήσει η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Όταν συνδέεται μαγνητικά σε ένα iPhone, το MagSafe Battery Pack είναι σε θέση να φορτίζει χρησιμοποιώντας τεχνολογία passthrough όταν το iPhone είναι συνδεδεμένο σε καλώδιο Lightning. Η φόρτιση για τα AirPods και άλλες συσκευές θα μπορούσε τελικά να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, συνδέοντας στο πίσω μέρος του iPhone και φορτίζοντας ταυτόχρονα ένα iPhone. Ο ανταγωνιστής της Apple, η Samsung, έχει μια επιλογή αντίστροφης ασύρματης φόρτισης εδώ και αρκετά χρόνια, και επιτρέπει σε ένα smartphone της Samsung να φορτίζει οποιαδήποτε συσκευή που βασίζεται σε Qi, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου smartphone.

Το 9to5Mac ισχυρίζεται ότι η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση θα μπορούσε να καθυστερήσει ξανά ή να καταργηθεί εντελώς, επομένως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε μπορεί να δούμε την κυκλοφορία μιας τέτοιας δυνατότητας. Έχουμε ήδη ακούσει πολλές φήμες για τη σειρά iPhone 15 και μέχρι στιγμής αξιόπιστες πηγές όπως ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo και ο Mark Gurman του Bloomberg δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στην αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, επομένως μπορεί να μην είναι κάτι που βλέπουμε το 2023.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple iPhone News

Το iPhone 13 Pro Max κερδίζει το βραβείο καλύτερης οθόνης Smartphone ΤΗΣ DisplayMate

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Το DisplayMate βράβευσε μέσα στην βδομάδα το iPhone 13 Pro Max με το “Best Smartphone Display Award”. Η συσκευή κέρδισε