AirPods Apple News

Η ομάδα AirPods της Apple θέλει “Μεγαλύτερο εύρος” από αυτό που παρέχει το Bluetooth

Η Apple παρουσίασε τον Οκτώβριο τα ανασχεδιασμένα AirPods τρίτης γενιάς, τα οποία διαθέτουν ενημερωμένη σχεδίαση, υποστήριξη Adaptive EQ, spatal audio και άλλα νέα χαρακτηριστικά. Για να εξηγήσει μερικές από τις σχεδιαστικές αποφάσεις της Apple με τα AirPods 3, ο αντιπρόεδρος ακουστικής της Apple, Gary Geaves, συμμετείχε σε μια συνέντευξη με το What HiFi (μέσω 9to5Mac), παρέχοντας κάποια ενδιαφέρουσα εικόνα για τους περιορισμούς του Bluetooth και το σύνολο χαρακτηριστικών των ‌AirPods 3

Σύμφωνα με τον Geaves, τα AirPods 3 κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου με εξατομικευμένα εξαρτήματα, χωρίς να χρησιμοποιούν τίποτα «από το ράφι». Η Apple χρησιμοποιεί ένα “σύνθετο ακουστικό σύστημα”, “προσεκτικά συντονισμένη θύρα μπάσων” και έναν “ολοκαίνουργιο, προσαρμοσμένο ενισχυτή” όλα στο όνομα της καλύτερης δυνατής ποιότητας ήχου. Η Apple μπορεί να βελτιστοποιήσει τον ήχο με εξαρτήματα υλικού, αλλά όπως επισημαίνει το HiFi, το Bluetooth είναι ο πραγματικός περιορισμός.

Όταν ρωτήθηκε εάν το Bluetooth εμποδίζει το υλικό της Apple και “πνίγει την ποιότητα του ήχου”, ο Geaves αρνήθηκε να πει πάρα πολλά, αλλά είπε ότι η Apple “επικεντρώνεται πολύ σκληρά” στο να αξιοποιήσει στο έπακρο το Bluetooth και ότι “είναι δίκαιο να πούμε” ότι η Apple «θα ήθελε μεγαλύτερο εύρος».

«Προφανώς η ασύρματη τεχνολογία είναι κρίσιμη για την απόδοση περιεχομένου για την οποία μιλάτε», λέει, «αλλά και πράγματα όπως ο χρόνος που λαμβάνετε όταν μετακινείτε το κεφάλι σας, και αν αυτό είναι πολύ μεγάλο, μεταξύ του κεφαλιού σας και του ο ήχος αλλάζει ή παραμένει στατικός, θα σας κάνει να αισθανθείτε αρκετά άρρωστοι, επομένως πρέπει να επικεντρωθούμε πολύ σκληρά στο να πιέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την τεχνολογία Bluetooth, και υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορούμε να παίξουμε για να μεγιστοποιήσουμε ή να ξεπεράσουμε κάποια από τα τα όρια του Bluetooth. Αλλά είναι δίκαιο να πούμε ότι θα θέλαμε μεγαλύτερο εύρος και… Θα σταματήσω ακριβώς εκεί. Θα θέλαμε μεγαλύτερο εύρος», χαμογελάει.

Όταν σχεδίαζε τα AirPods 3, ο Geaves είπε ότι η ομάδα των AirPods «εξέτασε πολύ προσεκτικά» τα δυνατά σημεία των AirPods δεύτερης γενιάς. Η “αβίαστη ανοιχτή εφαρμογή” που δεν δημιουργεί σφράγιση στο αυτί είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των AirPods, αλλά η σχεδίαση γύρω από την έλλειψη σφραγίδας “δημιουργεί προκλήσεις για την ομάδα ήχου”.

Επειδή δεν υπάρχουν δύο αυτιά ίδια, ο Geaves είπε ότι ο ήχος που βιώνουν οι άνθρωποι θα είναι «σημαντικά διαφορετικός, ειδικά το μπάσο», κάτι που οδήγησε την ομάδα AirPods της Apple να προσθέσει το Adaptive EQ, μια λειτουργία AirPods Pro, στα AirPods 3‌. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια “συνεπή απόκριση συχνότητας ανεξάρτητα από το επίπεδο προσαρμογής που έχει κάθε άτομο”.

Κατά τη σχεδίαση υλικού ήχου, η Apple λειτουργεί με “ισχυρά αναλυτικά θεμέλια” και έχει κάνει “εκτεταμένες μετρήσεις” και “βαθιά στατιστική έρευνα” για να ενημερώσει μια “εσωτερική ακουστική αναλυτική απόκριση” που λαμβάνεται υπόψη. Ο Geaves λέει ότι η Apple κατανοεί επίσης ότι η ακρόαση μουσικής “είναι μια συναισθηματική εμπειρία με την οποία οι άνθρωποι συνδέονται σε πολύ βαθύ επίπεδο”, επομένως η Apple συνεργάζεται επίσης με μια “ομάδα ειδικών κριτικών ακροατών και συντονιστών”. Η ομάδα προέρχεται από την επαγγελματική βιομηχανία ήχου και βελτιώνει τον ήχο για κάθε προϊόν, συμπεριλαμβανομένων των νέων AirPods 3.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα