News Tech

Η Oppo σχεδιάζει να ανταγωνιστεί άμεσα την Apple

Αφού η Xiaomi δεσμεύτηκε να αμφισβητήσει επιθετικά την Apple νωρίτερα αυτό το μήνα, η κινεζική μάρκα smartphone Oppo σχεδιάζει επίσης τώρα να ανταγωνιστεί άμεσα την Apple σε παγκόσμια κλίμακα με ένα κύμα premium συσκευών, ξεκινώντας με το πρόσφατα ανακοινωμένο Find X5 (μέσω South China Morning Post).

Η Oppo είναι επί του παρόντος ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone στον κόσμο, αλλά μετά τη συγχώνευσή της με την OnePlus, η εταιρεία φέρεται να έχει ανανεώσει το ζήλο για τη δημιουργία smartphone υψηλής τεχνολογίας που στοχεύουν σε διεθνείς αγορές. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη σειρά συσκευών Find και ειδικά σχεδιασμένα τσιπ για να προωθήσει την premium κατηγορία που επί του παρόντος κυριαρχείται από την Apple και τη Samsung, σύμφωνα με τον Zhang Zhouchuan, αντιπρόεδρο πωλήσεων και υπηρεσιών της Oppo στο εξωτερικό.

Η Oppo ανακοίνωσε σήμερα το τελευταίο της ναυαρχίδα smartphone, το Find X5, που διαθέτει τον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 και τον προσαρμοσμένο σχεδιασμένο επεξεργαστή εικόνας MariSilicon X της εταιρείας που παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2015. Το τσιπ έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ενισχύσει τις δυνατότητες της κάμερας και να βελτιώσει τον χαμηλό φωτισμό απόδοση βίντεο. Η τιμολόγηση της σειράς Find X5 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να είναι από τις ακριβότερες συσκευές που έχει πουλήσει ποτέ η εταιρεία, φέρνοντάς την απευθείας σε σύγκριση με τις σειρές iPhone 13 και Galaxy S22.

Πέρα από τον επεξεργαστή εικόνας MariSilicon X στο Find X5, η Oppo λέει ότι σχεδιάζει άλλα προσαρμοσμένα τσιπ για τη βελτίωση συγκεκριμένων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου ενός για τη βελτίωση της γρήγορης φόρτισης. Ενώ η εταιρεία έχει πληγεί από την παγκόσμια έλλειψη τσιπ, ο Zhang είπε ότι έχει διαθέσει το απόθεμα τσιπ για να δώσει προτεραιότητα σε μοντέλα premium σε βασικές αγορές και αναμένει να χαλαρώσουν τα προβλήματα εφοδιασμού στα μέσα του 2022.

Η Oppo αναμένει ότι οι πωλήσεις των high-end μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Find και OnePlus, θα διπλασιαστούν από έτος σε έτος το 2022 χάρη στην ταχεία ανάπτυξη στη Δυτική Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Όπως η Xiaomi, η εταιρεία επιδιώκει επίσης να καλύψει το κενό που άφησε η Huawei, η οποία ήταν προηγουμένως ο μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone στην Κίνα προτού αναγκαστεί να αποσυρθεί από την αγορά των ΗΠΑ.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα