Apple

Το γαλλικό δικαστήριο επιβάλλει πρόστιμο στην Apple για το App Store

Το γαλλικό εμπορικό δικαστήριο στο Παρίσι επέβαλε σήμερα στην Apple πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ($1.06 million) δολαρίων για καταχρηστικές πρακτικές του App Store, αναφέρει το Reuters. Η Apple επέβαλε άδικες εμπορικές ρήτρες στους Γάλλους προγραμματιστές εφαρμογών για πρόσβαση στο App Store, σύμφωνα με την απόφαση.

Η απόφαση είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας της γαλλικής υπηρεσίας παρακολούθησης καταναλωτικών υποθέσεων και απάτης (DGCCRF), την οποία εποπτεύει το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προγραμματιστών και πιστεύει ότι τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google εκμεταλλεύονται τους προγραμματιστές λογισμικού. Η έρευνά του διαπίστωσε ότι υπάρχουν «σημαντικές ανισορροπίες» στις σχέσεις μεταξύ της Apple και της Google και των προγραμματιστών που πωλούν εφαρμογές σε αυτά τα καταστήματα.

Σε μια δήλωση, η Apple είπε ότι θα εξετάσει την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με Γάλλους προγραμματιστές. Η εταιρεία είπε επίσης ότι πιστεύει σε «ζωντανές και ανταγωνιστικές αγορές» που επιτρέπουν την άνθηση της καινοτομίας.

Θα εξετάσουμε προσεκτικά αυτήν την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να παρέχουμε υποστήριξη στους προγραμματιστές και μια ασφαλή εμπειρία για τους χρήστες.

Μέσω του App Store, βοηθήσαμε Γάλλους προγραμματιστές όλων των μεγεθών να μοιραστούν το πάθος και τη δημιουργικότητά τους με χρήστες σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας παράλληλα ένα ασφαλές και αξιόπιστο μέρος για τους πελάτες.

Το πρόστιμο με το οποίο επιβλήθηκε η Apple είναι μικροσκοπικό όσον αφορά τα έσοδα της εταιρείας, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε αλλαγές στους κανόνες του App Store.

Η Apple ασχολείται με πολλές άλλες έρευνες σχετικά με το App Store και τις επιχειρηματικές της πρακτικές στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα