iPhone

Το προσωπικό λιανικής πώλησης της Apple εκπαιδεύεται να προτείνει αξεσουάρ φόρτισης iPhone 15 USB-C στα σημεία πώλησης

Με το λανσάρισμα της σειράς iPhone 15 της Apple δυνητικά τώρα μόλις μια εβδομάδες μακριά, οι υπάλληλοι λιανικής της Apple φέρονται να εκπαιδεύονται να τονίζουν στους πελάτες στο σημείο πώλησης ότι η μετάβαση σε USB-C σημαίνει ότι οι νέες συσκευές δεν μπορούν να φορτιστούν με τους υπάρχοντες φορτιστές Lightning που μπορεί να έχουν ήδη στην κατοχή τους.

Όταν οι πελάτες αγοράζουν ένα νέο μοντέλο iPhone 15, το προσωπικό της Apple θα εκπαιδευτεί να προειδοποιεί ότι ενώ στο κουτί περιλαμβάνεται καλώδιο USB-C σε USB-C, δεν περιλαμβάνεται φορτιστής USB-C. Ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι θα κατευθύνουν τους πελάτες στην εντός του καταστήματος διαθεσιμότητα προσαρμογέων ρεύματος Apple USB-C και πρόσθετων πιστοποιημένων από την Apple καλωδίων USB-C για την κάλυψη της ανάγκης για πολλαπλές θέσεις φόρτισης.

Η Apple χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη θύρα Lightning στα μοντέλα iPhone για πάνω από 10 χρόνια, αλλά τα τελευταία χρόνια τα Mac και τα iPad της Apple έχουν όλα μεταβεί στο πιο διαδεδομένο πρότυπο φόρτισης USB-C. Η πίεση για συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς που εφαρμόζονται στην Ευρώπη φέρεται να επιτάχυνε την απόφαση της εταιρείας να μεταβεί σε USB-C για τα iPhone, ωστόσο παρά την αρχική της απροθυμία να κάνει την αλλαγή το 2023, η Apple πρόκειται να επωφεληθεί πάρα πολύ από τη μετάβαση.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η Apple αύξησε τον Μάρτιο σημαντικά τη συνολική πρόβλεψη αποστολών του φορτιστή 20W USB-C κατά περίπου 120% για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και όρισε τις αποστολές φορτιστών 20W USB-C σε περίπου 70 εκατομμύρια μονάδες για το τέταρτο τρίμηνο. Συνολικά, οι αποστολές φορτιστών 20W USB-C της Apple το 2023 αναμένεται να σημειώσουν σημαντική αύξηση 30-40% σε ετήσια βάση, ανερχόμενες σε 230-240 εκατομμύρια μονάδες, χάρη στην ισχυρή ζήτηση αντικατάστασης.

Ο Kuo πιστεύει ότι η επερχόμενη σειρά iPhone 15 της Apple θα περιλαμβάνει υποστήριξη για ταχύτερες ταχύτητες φόρτισης όταν χρησιμοποιείται με φορτιστές USB-C πιστοποιημένους με MFi, συμπεριλαμβανομένου του δικού της προσαρμογέα ισχύος 20W, ενώ ο διαρροέας ShrimpApplePro δήλωσε ότι τα μοντέλα iPhone 15 θα υποστηρίζουν επίσημα μόνο αξεσουάρ USB-C πιστοποιημένα από το πρόγραμμα Apple Made for iPhone (MFi).

Εν τω μεταξύ, ο προμηθευτής της Apple Foxconn λέγεται ότι παράγει αξεσουάρ όπως EarPods και καλώδια με υποδοχές USB-C που είναι πιστοποιημένα με MFi, ενώ η Apple αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει μια νέα θήκη φόρτισης AirPods Pro USB-C.

Τουλάχιστον ορισμένα από τα μοντέλα iPhone 15 θα μπορούσαν να υποστηρίζουν ταχύτητες φόρτισης έως και 35W, γεγονός που θα επέτρεπε ταχύτερη φόρτιση με κατάλληλο τροφοδοτικό. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που θα είναι διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα iPhone 15 ή μόνο για τα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Αυτή τη στιγμή, τα μοντέλα iPhone 14 μπορούν να φορτίζουν με μέγιστη ισχύ περίπου 27W, ενώ τα μοντέλα Pro μπορούν να φορτίζουν λίγο πιο γρήγορα. Μια αύξηση στα 35W θα επιτάχυνε τους χρόνους φόρτισης. Εάν τα μοντέλα iPhone 15 υποστηρίζουν φόρτιση έως 35W, η Apple θα μπορούσε να αρχίσει να συνιστά τον φορτιστή MacBook Air 30W ή τον φορτιστή Dual USB-C 35W για μέγιστη ταχύτητα φόρτισης.

Συνολικά, η Apple πρόκειται να κερδίσει σημαντικά έσοδα από τις πωλήσεις αξεσουάρ USB-C, καθώς καθιστά ουσιαστικά παρωχημένα τα αξεσουάρ Lightning που χρησιμοποιούνται ήδη από εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες της Apple παγκοσμίως. Με τις τιμές του iPhone 15 που αναμένεται να αυξηθούν, πολλοί πελάτες που βρίσκονται στην αγορά για ένα νέο μοντέλο φέτος θα πρέπει επομένως να προετοιμαστούν και για την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των φορτιστών και των καλωδίων αντικατάστασης.

Η Apple θα παρουσιάσει τη σειρά iPhone 15 σε μια εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. ώρα Ειρηνικού, στις 20:00 ώρα Ελλάδος. Θα είστε live για να έχουμε τον απαρέτητο σχολιασμό οπώς κάθε χρόνο μείνετε συντονισμένοι στο instagram για περισσότερες λεπτρομέρειες.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple iPhone News

Το iPhone 13 Pro Max κερδίζει το βραβείο καλύτερης οθόνης Smartphone ΤΗΣ DisplayMate

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Το DisplayMate βράβευσε μέσα στην βδομάδα το iPhone 13 Pro Max με το “Best Smartphone Display Award”. Η συσκευή κέρδισε