Apple Mac News

Ο M1 Ultra δεν ξεπερνά την GPU RTX 3090

Παρά τους ισχυρισμούς και τα γραφήματα της Apple, το νέο τσιπ M1 Ultra δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει το RTX 3090 της Nvidia όσον αφορά την ακατέργαστη απόδοση της GPU, σύμφωνα με τα benchmark που πραγματοποιήθηκαν από το The Verge.

Όταν παρουσιάστηκε το ‌M1‌ Ultra, η Apple μοιράστηκε ένα γράφημα που είχε το νέο τσιπ να κερδίζει τη “high end GPU” σε “σχετική απόδοση”, χωρίς λεπτομέρειες σχετικά με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων. Η Apple έδειξε το ‌M1‌ Ultra να κερδίζει το RTX 3090 σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ισχύος, αλλά η Apple δεν μοιράζεται ολόκληρη την εικόνα με τα περιορισμένα γραφικά της.

Η Verge αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ‌M1‌ Ultra με το Nvidia RTX 3090 χρησιμοποιώντας δοκιμές γραφικών Geekbench 5 και, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπορεί να ταιριάζει με το τσιπ της Nvidia όταν αυτό το τσιπ εκτελείται σε πλήρη ισχύ. Το Mac Studio ξεπέρασε τον 16-πύρηνο Mac Pro, αλλά η απόδοση ήταν περίπου η μισή από εκείνη του RTX 3090.

Αλλά φαίνεται ότι η Apple απλώς δεν δείχνει την πλήρη απόδοση του ανταγωνιστή.

Είναι κάπως σαν να υποστηρίζουμε ότι επειδή το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο μπορεί να καταναλώνει δραματικά λιγότερα καύσιμα όταν οδηγείτε με 80 μίλια την ώρα από μια Lamborghini, έχει καλύτερο κινητήρα — χωρίς να αναφέρουμε το γεγονός ότι ένα Lambo μπορεί να πάει δύο φορές πιο γρήγορα.
Το ‌M1‌ Ultra είναι κατά τα άλλα εντυπωσιακό και δεν είναι σαφές γιατί η Apple επικεντρώθηκε σε αυτό το συγκεκριμένο benchmark, καθώς είναι κάπως παραπλανητικό για τους πελάτες επειδή δεν λαμβάνει υπόψη το πλήρες φάσμα του τσιπ της Nvidia.

Το ‌M1‌ Ultra της Apple είναι ουσιαστικά δύο τσιπ M1 Max συνδεδεμένα μεταξύ τους και όπως τόνισε το The Verge στην πλήρη ανασκόπηση του Mac Studio, η Apple κατάφερε να διπλασιάσει επιτυχώς την απόδοση ‌M1 Max από το M1‌ Ultra, κάτι που είναι αξιοσημείωτο κατόρθωμα άλλων κατασκευαστών τσιπ δεν μπορεί να ταιριάζει.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα