Apple News

Τσιπ 4 nm αναλαμβάνει το εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα κατόπιν αιτήματος της Apple για το 2024 

Το εργοστάσιο τσιπ 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων της TSMC που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Αριζόνα θα αρχίσει να παράγει τσιπ 4 νανομέτρων μόλις ανοίξει το 2024 χάρη στην παρότρυνση της Apple και άλλων εταιρειών, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Το εργοστάσιο είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει με την παραγωγή τσιπ 5 νανομέτρων, αλλά με την Apple και άλλες εταιρείες όλο και περισσότερο να αναζητούν εξαρτήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η TSMC έχει αναβαθμίσει τα σχέδιά της, ώστε η εγκατάσταση να μπορεί να παρέχει περισσότερα τσιπ αιχμής.

Η TSMC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα παράγει 20.000 wafers το μήνα στις εγκαταστάσεις της Αριζόνα, αν και η παραγωγή ενδέχεται να αυξηθεί από αυτά τα αρχικά σχέδια, ανέφεραν. Η Apple θα χρησιμοποιήσει περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής καθώς ξεκινά η παραγωγή.

Η Apple και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας βασίζονται στην TSMC για τις ανάγκες κατασκευής τσιπ και η αλλαγή σημαίνει ότι θα μπορούν να αποκτήσουν το μεγαλύερο μερίδιο αγοράς από τις ΗΠΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook , έχει πει στο παρελθόν στους υπαλλήλους του ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να προμηθευτεί τσιπ από το εργοστάσιο της Αριζόνα.

Τα νέα σχέδια έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν στο Phoenix την επόμενη Τρίτη με τον Πρόεδρο Joe Biden, την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo και τον CEO της Apple Tim Cook που αναμένεται να είναι παρόντες, μαζί με τη CEO της AMD Lisa Su και τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia, Jensen Huang.

Εκτός από την εγκατάσταση παραγωγής 4 νανομέτρων, η TSMC φέρεται να ανακοινώσει επίσημα σχέδια για μια δεύτερη φάση που περιλαμβάνει μια γειτονική εγκατάσταση που θα παράγει ακόμα πιο προηγμένα τσιπ 3 νανομέτρων, μια εξέλιξη που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον ιδρυτή της TSMC Morris Chang.

Τα τελευταία τσιπ της Apple κατασκευάζονται με 5 νανόμετρα και η μετάβαση σε πιο προηγμένες διαδικασίες θα οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση γενικά αλλά και στην απόδοση ισχύος. Η Apple φημολογείται ότι χρησιμοποιεί 4nm και 3nm για ορισμένα από τα επερχόμενα τσιπ της σειράς M και A για χρήση σε Mac, iPad, iPhone και άλλα προϊόντα.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα